İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AKP, Ermeni için film çeviriyor

AKP, Ermeni için film çeviriyorErmeniler, soykırım yalanıyla ilgili 2015 için her cephede hazırlıklarını sürdürürken hükümet de boş durmuyor. Tarihi iftiraya tarihi bir konuyu işleyen “Kalbimdeki Delik” adlı filmle de yanıt verilecek Başbakanlık Müsteşarı İbrahim Kalın, Meclis Dışişleri Komisyonu’nda önceki gün verdiği brifingde, filmin çekimlerine birkaç ay içinde başlanacağını söyledi. Dört akademisyenin şu anda Rus arşivlerini taradığını belirten Kalın, akademik araştırmalar, film-belgesel çalışmaları, STK, siyasi diplomatik ve iş dünyasına yönelik çalışmaları da kapsayan 8 maddelik bir eylem planı olduğunu kaydetti. Kalın, 3 saat süren brifinginde, konuyla ilgili bir dizi toplantılar yapılacağını da bildirdi.

Adı tartışma konusu
Bu arada filmin adı komisyonda tartışma konusu oldu. Muhalefet milletvekilleri filmin adına itiraz ederken, MHP’nin tarihçi Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, film konusu olarak “Hepsi de gerçek olaylar” diyerek “Musa Dağı” ve “Van İsyan” nı önerdi. Halaçoğlu, “100 bin dolarınız varsa ben size Rus arşivlerinden filmler, belgeler temin ederim” dedi. Bunun üzerine CHP’li Ali Haydar Öner de, “Bu parayı komisyon olarak biz bile temin edebiliriz, bin dolar benden” diye konuştu. Bu konuda sadece iktidara yakınlar değil, diğer STK ve düşünce kuruluşlarının da ortak çalışması gerektiğini söyleyen MHP’li Sinan Oğan’ın, hükümetin bu konudaki hazırlığı için kullandığı, “Yandaşlarla mı hazırladınız bu projeyi” sözlerine ise Müsteşar İbrahim Kalın, “Yandaş ifadesi biraz ağır oldu” tepkisini verdi.
Aşk filmi mi
Oğan, “Uluslararası mahkemelerden korkmamak gerekir ama mülkiyet iadesi konusunda çok iyi hazırlanmalıyız. Projeyi biz iktidardan beklerdik ama onlardan gelmedi, onun için biz teklif ettik, ’bu bir milli mesele, siyasete bulaştırmadan omuz omuza memleketin haklılığını beraber savunalım’dedik, ama karşıdan ’iyi olur’diyen olmadı” dedi. CHP’li Ali Haydar Öner de, “Dışişleri Bakanı romantik ya, ’Kalbimdeki Delik’diye bir film çevireceklermiş. Ne deliği bu, aşk mı, hançer mi, kurşun mu, böyle anlamsız bir romantizm olur mu, pes doğrusu. Aşk filmi çekilmiyor, temaya uygun bir isim verilmelidir, burada hayali romantik ilişkiler söz konusu değil” diye konuştu. MHP’li Oğan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’ın, “1915 olaylarını yaşayanların torunlarına vatandaşlık verileceği” sözlerini eleştirdi. Kalın da, bu ifadelerin hükümeti bağlamadığını belirterek, “Doğru bulmuyoruz, bulmadığımızı da söyledik, kimseyi vatandaşlığa almaya da hazırlanmıyoruz” dedi.
Hanife Açıkalın

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/akp-ermeni-icin-film-ceviriyor-98157h.htm

Yorumlar kapatıldı.