İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CorISTAnbu Oda Korosu ve Aşkın Ensemble ve ve Dolce Brass

Kalitesi ve konsept seçimiyle dikkati çeken performanslara imza atan ve prestijli mekanlarda konserler veren CorISTAnbul Oda Korosu, bu kez Virgil’in “Aşk Her Şeyi Fetheder – Amor Vincit Omnia” sözlerinden yola çıkan temasıyla bir konser verecek. Kurucu şefleri Arda Ardaşes Agoşyan’ın bestelerinden oluşan konser, 11 Haziran 2014 Çarşamba akşamı saat 20:00’da Harbiye St. Esprit Katedrali’nde. Giriş ücretsiz.

***
Leyla ile Mecnun, Sayat Nova ve Anna, Romeo ve Juliet, Odysseus ve Penelope… Yazın, mitoloji ve gerçek yaşam; farklı kültür ve dönemlerden beslenen farklı aşk hikâyeleri. Ama nereden gelirse gelsin, aşk her zaman aşk…
Kalitesi ve konsept seçimiyle dikkati çeken performanslara imza atan ve prestijli mekanlarda konserler veren CorISTAnbul Oda Korosu, bu kez Virgil’in “Aşk Her Şeyi Fetheder – Amor Vincit Omnia” sözlerinden yola çıkan temasıyla bir konser verecek. Kurucu şefleri Arda Ardaşes Agoşyan’ın bestelerinden oluşan konser, 11 Haziran 2014 Çarşamba akşamı saat 20:00’da Harbiye St. Esprit Katedrali’nde. Giriş ücretsiz.
Konserin katılımcıları, Prof. Cihat Aşkın’ın kurduğu Aşkın Ensemble ile Dolce Brass Bakır Nefesli Çalgılar grubu. Solistler ise İstanbul Devlet Opera ve Balesi solisti bariton Kevork Tavityan ve CorISTAnbul Oda Korosu yardımcı şefi soprano Natali Boğosyan.
Konserde Arda Ardaşes Agoşyan’ın bestelediği “Mecnun” (Bariton solo ve yaylı sazlar orkestrası için konser parçası), “Sayat Nova” (Org ve yaylı sazlar orkestrası için konçerto) ve “Odysseus” (Soprano ve bariton solo, koro, bakır nefesliler, perküsyon ve yaylı sazlar orkestrası için sahne müziği) adlı eserlerin Türkiye ve dünya prömiyerleri yapılacak. Agoşyan, org konçertosunu geçen konserlerinde olduğu gibi yine kendisi çalıp yönetecek.
Agoşyan’ın dünyada bir ilke imza atarak bestelediği “Romeo and Juliet” adlı kontrbas solo ve eşliksiz karma koro için yazılan konçertonun ilk seslendirilişi ise 2011 yılında Hamburglu Ensemble Vocal ile birlikte İstanbul’da gerçekleştirilmişti.
“Aşk her şeyi fetheder, biz de aşka teslim olalım…”
https://www.facebook.com/coristanbul
* * *
Orkestra ve koro şefi: Arda Ardaşes Agoşyan
PROGRAM
1) “Mecnûn”: Bariton solo ve yaylı sazlar orkestrası için konser parçası. (Fuzûli’nin “Leylâ vü Mecnûn” adlı mesnevisinin orijinaline sadık kalınmıştır.)
Bariton Solo: Kevork Tavityan
2) “Sayat Nova”: Org ve yaylı sazlar orkestrası için konçerto
Org solo: Arda Ardaşes Agoşyan
ARA
3) “Romeo and Juliet”: Solo kontrbas ve eşliksiz karma koro için konçerto. (Shakespeare’in aynı adlı oyununun Arden baskısına sadık kalınmıştır.)
Koro şefi: Natali Boğosyan
Kontrbas solo: Arda Ardaşes Agoşyan
4) “Odysseus”: Soprano ve bariton solo, karma koro, bakır nefesliler, perküsyon ve yaylı sazlar orkestrası için sahne müziği. (Samuel Butler’ın 1900 tarihli İngilizce çevirisine sadık kalınmıştır.)
Soprano solo: Natali Boğosyan
Bariton solo: Kevork Tavityan
**********
CORISTANBUL CHAMBER CHOIR
FEAT. AŞKIN ENSEMBLE
FEAT. DOLCE BRASS
Layla and Majnun, Sayat Nova and Anna, Romeo and Juliet, Odysseus and Penelope… Literature, mythology and real life; different love stories within different cultures and eras. But love is always love, come whence it may…
CorISTAnbul Chamber Choir, which stands out with its high quality performances and choice of concepts, performing in prestigious venues, has chosen Virgil’s “Love Conquers All – Amor Vincit Omnia” for its theme. Showcasing the compositions by the choir’s founder-conductor Arda Ardaşes Agoşyan, the concert is on June 11, 2014 Wednesday at 8.00 p.m. at Harbiye St. Esprit Cathedral. Admission is free.
The concert features Aşkın Ensemble formed by Prof. Cihat Aşkın, a prominent violin virtuoso, and Dolce Brass. The soloists are Istanbul State Opera and Ballet soloist baritone Kevork Tavityan and CorISTAnbul Chamber Choir Assistant Conductor soprano Natali Boğosyan.
“Majnun” (Concert piece for baritone solo and string orchestra), “Sayat Nova” (Concerto for organ and string orchestra) and “Odysseus” (Music for soprano and baritone solo, choir, brass, percussion and sting orchestra) will all be Turkey and world premiered at the concert.
Agoşyan’s “Romeo and Juliet” (concerto for double bass solo and mixed a cappella choir) – the first of its kind – was world premiered in 2011 in a joint concert by CorISTAnbul Chamber Choir and Hamburg-based Ensemble Vocal.
“Love conquers all; let us all yield to love!”
Gönderen: Natali Esayan

Yorumlar kapatıldı.