İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa Franciscus: Ermeni halkının tarihi zulüm ve şehadetlerle doludur

Kilikya Katoikosu Aram I, Vatikan’da Papa Franciscus’la buluştu… Papa Franciscus konuşmasında, Aram I’le buluşması vesilesiyle sevincini ifade etti, Katolikos’un uzun yıllar Ekümenik Harekete pratik katılım gösterdiğini belirtti. Papa, Ermeni Soykırımına değindi ve Ermeni halkı tarihinin zulüm ve şehadetlerle dolu olduğunu hatırlattı.

***
Kilikya Katoikosu Aram I, Vatikan’da Papa Franciscus’la buluştu. Katolikos ve Papa arasındaki özel görüşmeden sonra iki din adamı Vatikan’daki Büyük Salona yöneldiler, burada onları kardinaller, piskoposlar ve Aram I’in ziyareti vesilesiyle Diaspora yerleşklerinden gelen hayırseverler ve toplumun önde gelen şahsiyetleri karşıladılar.

Aram I, konuşmasında Ortadoğudaki kriz durumu ve kilise yaşamına değindi; Ermeni Soykırımına ilişkin konuştu. Soykırımı sonuçları ve Diasporanın bu çerçevede yapılandığını hatırlatan Aram I ″Ermeni halkı sadece birbuçuk milyon  şehit değil, aynı zamanda kiliselerini, kültürel ve manevi değerlerini kaybetti, sonuç  olarak Soykırımın tanınması ve kınaması her Ermeninin talebidir″ dedi.

Papa Franciscus konuşmasında, Aram I’le buluşması vesilesiyle sevincini ifade etti, Katolikos’un uzun yıllar Ekümenik Harekete pratik katılım gösterdiğini belirtti. Papa, Ermeni Soykırımına değindi ve Ermeni halkı tarihinin zulüm ve şehadetlerle dolu olduğunu hatırlattı.
Ruhani önderler armağan teatisinde bulundular daha sonra yemeğe katıldılar.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/212919.html

Yorumlar kapatıldı.