İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Lobisinin Türkiye Karşıtı ‘Suriye’ Mesaisi Sürüyor

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com
ABD’deki Ermeni diasporasının en etkin kuruluşlarından Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), Obama hükümetini Türkiye’nin Suriye’deki Ermenileri hedef alan saldırılarda rolü olduğuna ikna etmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Obama yönetiminden 21 Mart’ta Suriye’deki Ermeni kasabası Keseb’e saldırılarda Türkiye’nin rolünün sorgulanması gerektiğini iddia eden ANCA Başkanı Ken Hachikian, Dışişleri Bakanlığı’na defaatle gönderdikleri mektuplarda ABD hükümetinin suallerine cevap verme konusundaki “gönülsüzlüğünden” şikayet etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland’ın Suriye’den kaçan çok sayıda Ermeni’yi de mülteci olarak ağırlayan Türkiye’nin Keseb’deki olaylarla ilgisi olmadığı yönündeki açıklamalarından tatmin olmayan ANCA, Suriyeli Ermenilerin iç savaş nedeniyle yaşadığı durum nedeniyle Türkiye’yi suçlayarak bu trajediyi Türkiye aleyhindeki soykırım iddialarının tanınması için yürütülen propaganda faaliyetlerine alet ediyor.


http://www.turkishny.com/hot-special-news/93-hot-special-news/153373-ermeni-lobisinin-turkiye-karsiti-suriye-mesaisi-suruyor

Yorumlar kapatıldı.