İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Cemaati Sevan Nişanyan’a dur demeli…_

Yusuf  İnan / Newsasya.com
Sevan Nişanyan yanlış şöhret peşinde… Sevan Nişanyan, hem İzmir imajına, hem de Türkiye ile Ermeni vatandaşlar arasındaki huzura olumsuz etki yapıyor. Medyadaki Ermeni kökenli gazeteciler tarafından sık sık gündeme taşınan Sevan Nişanyan, Türk – Ermeni düşmanlığı algısı oluşturuyor. (Bu nerem doğru ki diyen yazının neresini düzeltmeli. Sevan Nışanyan’ın şöhrete ihtiyacı yoktur,Sevan Dünya çapında tanınmış bir aydındır. Engellenmesi gereken Nışanyan değil, hapishanede Nışanyana’a uygulanan baskıdır. Türk Ermeni düşmanlığı algısı yarattığı da tutarsız bir yalandır. Kaldı ki, Ermeni kimliğini öner çıkaran da Sevan değildir.Türk toplumu nasıl sizlere dur diyemiyorsa Ermeni toplumu da kimseye dur diyemez. HYETERT)

***
Yusuf İnan, son günlerde Türk – Ermeni düşmanlığı altıgısı oluşturan Sevan Nişanyan olayını NewsAsya.com için kaleme aldı…
Sevan Nişanyan yanlış şöhret peşinde…
Sevan Nişanyan, hem İzmir imajına, hem de Türkiye ile Ermeni vatandaşlar arasındaki huzura olumsuz etki yapıyor. Medyadaki Ermeni kökenli gazeteciler tarafından sık sık gündeme taşınan Sevan Nişanyan, Türk – Ermeni düşmanlığı algısı oluşturuyor.
Dünyanın kıyamet sığınağı olarak ünlenen Şirince’ye gittim. Sevan Nişanyan’ın kanun tanımazlığını Şirince halkından dinledim.
Konuştuğum Şirinceliler Sevan Nişanyan’dan şikayetçiydi. Sevan Nişanyan’ın alternatif Şirince köyü oluşturmak istediğini iddia ediyorlardı.
Konuyla ilgili birçok Şirince sakini ile konuştum. Hiçbiri Ermeni kimliğine düşmanlık söylemi ve düşüncesi içinde değildi.
Şirince yaklaşık 30 yıl önce SİT alanı olarak ilan edilmiş. Sevan Nişanyan devletin bu kararını hiçe sayarak inşaat yapmış. Gittim yapılan inşaatları gördüm. Şirince halkı oturduğu evde tadilat yapamazken, Sevan Nişanyan alternatif Şirince diye değerlendirilen evleri yapıp ticari işletme olarak hizmete açmış.
Sevan Nişanyan, bu konuda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun yasaklarını dinlemediği, mahkeme kararlarına aldırış etmediği için bugün cezaevinde.
Medyaya yansıyan haberlere bakıldığında Sevan Nişanyan’ın cezaevinde de rahat durmadığı görülüyor. Evet insan dolu olabilir, kendisini birikimli de hissedebilir. Ama Türkiye’de Ermeni düşmanlığı algısı oluşturamaz. Geçmişte yaşananlar hepimizin malumu. Ermeniler dış tahriklere kapılarak Osmanlı İmparatorluğu içinde huzursuzluk çıkarmış, sayısız insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştur. Kendi köyümdeki yaşlılardan Ermeni zulümlerini anlatan çok hikaye dinledim. Buna rağmen geçmişi geçmişte bırakıp bugüne bakmak gerekir diyorum. İçimde hiçbir millete karşı düşmanlık hissi yok.
Türkiye’deki birçok insan da benim gibi düşünüyor.
Anlaşılan Sevan Nişanyan Türk Milleti gibi düşünmüyor. Hatalı ve agresif çıkışlarıyla Türkiye’de Ermeni düşmanlığı algısı oluşturmaya çalışıyor.
Türkiye’deki Ermeni Cemaati’nin Sevan Nişanyan’a dur demesinin zamanı gelmiştir.
Türkiye tüm dünyada dostluklarıyla, misafirperverlikleriyle anılıyor.
Türkiye, Ermeni düşmanı değildir.
Amerika, Almanya, İngiltere ve Rusya düşmanı da değildir.
Sarıkamış cephesinde 90 bin şehit veren Türk Milleti, Rus kızlarını gelin ederek evinde baş köşeye oturtmaktadır. Bu durum bile Türk Milleti’nin ne kadar yüce gönüllü olduğuna açık bir delildir…
Bir yurtdışı seyahatinde tanıştığım Ermeni bayan, beni test amaçlı Ermeni olduğunu söylediğinde “Türk Milleti Ermeni düşmanı değil, sizin Ermeni olmanız dost olmamızı etkilemez” dediğimde şaşırmıştı. Anlaşılan o ki, Ermeniler Türk Milleti’ni yanlış tanıyor. Veya birileri bizi yanlış tanıtıyor.
O birilerinden biri de Sevan Nişanyan’dır…
Bazı basın yayın organlarında çıkan haberler Türk – Ermeni dostluğuna zarar vermektedir. Bu basın yayın kuruluşlarının da özellikle DHA ve Taraf gazetesinin Sevan Nişanyan’ın yanlışlarına alet olmaması gerekir.
Sevan Nişanyan’ın bilinçaltına Türklerin Ermenileri düşman olarak gördüğü algısı yerleşmiş olabilir.
Sayın Nişanyan da böyle bir bilinçaltı baskısı varsa, bundan kurtulmalıdır.
Çünkü Türk Milleti kimsenin düşmanı değildir.
160 ülkeye okul açan Anadolu Erenleri, Türk Milleti’nin gönlündeki sevgiye en büyük delildir…
Kaynak: NewsAsya.com
http://www.yerelgundem.com/haberler/651052/ermeni_cemaati_sevan_nisanyana_dur_demeli.html

Yorumlar kapatıldı.