İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ASİMDER Ve BDM”den Lobi Çalışması

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) ve Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi (BDM), Avusturya ve Çek Cumhuriyeti’nde lobi çalışmaları başlattı… ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Türkiye’nin bugüne kadar asılsız Ermeni iddiaları karşısında kendi lobisini oluşturmaması ve diğer Türk cumhuriyetlerindeki özellikle Azerbaycan’daki diaspora teşkilatlarıyla ortak çalışma yapılmamasını büyük bir eksiklik olarak gördüğünü belirten Gülbey, “Bizde bu eksikliği gidermek amacıyla Azerbaycan’da güçlü ve aktif çalışma yapan Beynelxalq Diaspor Merkezi ile birlikte Avrupa’da Türk lobisini oluşturmak ve bu yalan iddialar karşısında daha teşkilatlı ve kapsamlı faaliyetler yürütmek amacı ile ilk adımı attık. Yılsonuna kadar Avrupa Türk lobisinin oluşumunu iyi bir noktaya getirmek hedefindeyiz. Burada devletlerimizden beklentimiz, bu tür çalışmaların biraz daha desteklenmesi ve Türkiye Diaspora Müsteşarlığı’nın kurularak aktif hale getirilmesidir. (Bunlar Devletin lobi çalışmalarından haberdar değil galiba. HYETERT)

***
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) ve Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi (BDM), Avusturya ve Çek Cumhuriyeti’nde lobi çalışmaları başlattı.
ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Azerbaycan BDM Genel Başkanı İsmayıl Ağayev, BDM Genel Sekreteri Samir Adıgüzelli ve BDM Avrupa Temsilcisi Azer Kerimov, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti’nde bulunan üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir takım görüşmelerde bulundular. Avrupa dönüşü bir açıklama yapan ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Avrupa’daki Ermeni lobisinin 2015 yılını Ermeni yılı ilan ettiğini, söz konusu yıla kadar Türkiye’ye asılsız iddialarını kabul ettirmek amacıyla bir takım yalan çalışmalar başlattıklarını anımsatarak, kendilerinin de teşkilat olarak bu kapsamda Avrupa’da Türk lobisini oluşturulması için Azerbaycan teşkilatlarıyla ortaklaşa çalışmalar başlatmak amacı ile bu ülkelerdeki bir takım sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle görüşmeler yaptıklarını söyledi.
Türkiye’nin bugüne kadar asılsız Ermeni iddiaları karşısında kendi lobisini oluşturmaması ve diğer Türk cumhuriyetlerindeki özellikle Azerbaycan’daki diaspora teşkilatlarıyla ortak çalışma yapılmamasını büyük bir eksiklik olarak gördüğünü belirten Gülbey, “Bizde bu eksikliği gidermek amacıyla Azerbaycan’da güçlü ve aktif çalışma yapan Beynelxalq Diaspor Merkezi ile birlikte Avrupa’da Türk lobisini oluşturmak ve bu yalan iddialar karşısında daha teşkilatlı ve kapsamlı faaliyetler yürütmek amacı ile ilk adımı attık. Yılsonuna kadar Avrupa Türk lobisinin oluşumunu iyi bir noktaya getirmek hedefindeyiz. Burada devletlerimizden beklentimiz, bu tür çalışmaların biraz daha desteklenmesi ve Türkiye Diaspora Müsteşarlığı’nın kurularak aktif hale getirilmesidir. Azerbaycan BDM Genel Merkezi ve ASİMDER olarak Çek Cumhuriyeti’ndeki Masaryk ve Teknoloji üniversitelerinin kütüphanesinde Ermeni meselesi ve Karabağ hakikatlerini anlatan tanıtım köşesi açtık. Hem bu imkanı bize tanıyan üniversite yöneticilerine ve ayrıca da 60’a yakın ermeni lobisinin yalanını tanıyan ülkeler varken, Çek Cumhuriyeti parlamentosunun bu yalana tanımadıkları içinde teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
http://www.pirsushaber.com/asimder-ve-bdm-den-lobi-calismasi-1242007n.html

Yorumlar kapatıldı.