İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SGK, kilise kömürlüğü tadilatının peşinde


Taşeron sistemiyle sigortasız çalıştırılan işçilerin sorunları konuşulurken Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bir kiliseye kestiği ceza tartışma konusu oldu



Taşeron sistemiyle sigortasız çalıştırılan işçilerin etkin bir şekilde takip edilememesi tartışılırken Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bir kiliseye kestiği şaşırttı. SGK, kilise kömürlüğünün vaaz salonuna çevrilmesinde gönüllü olarak çalışan kilise cemaatinin peşine düştü. İstanbul Gedikpaşa Protestan Kilisesi, 2005 yılında doğalgazla ısınma sistemine geçtiği için kilisenin kömürlüğü, salona dönüştürülmek istendi. 35 günlük tadilat cemaatten gönüllü kişiler tarafından asıl işlerinden kalan vakitlerde yapıldığı için iki yıl sürdü. SGK ise bu iki yılda kilise tadilatında gönüllü olarak çalışan cemaatin peşine düştü. Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı müfettişler kilise hakkında sigortasız işçi çalıştırmaktan soruşturma başlattı. Müfettişler kiliseye gelerek kömürlük tadilatına ilişkin Pastör Kirkor Ağabaloğlu ve kilise vakfının başkan yardımcısı Cem Erçin’in ifadesini aldı.

3 BİN LİRA CEZA KESTİLER

Müfettişler soruşturma sonucunda kilise yönetimine, kömürlük tadilatında gönüllü çalışanların sağlık sigortasını yapmadığı gerekçesiyle 3 bin lira para cezası kesti. Ayrıca kiliseden kömürlükte bedava çalışan cemaat mensuplarının listesini istedi. Gedikpaşa Protestan Vakfı’nın Başkan Yardımcısı Cem Erçin, tadilatta çalışanların kilise cemaatinden olduğunu belirterek “Bu Allah rızası için yapılan bir iş. SGK bizden tadilatta çalışanların listesini nasıl ister? Cami yapımında da insanlar gönüllü olarak çalışıyor onların da listesini istiyorlar mı? Biz iyilik için çalışan bu insanlara kilisenin tadilatını yaptıkları için sigorta bağlasaydık bize kızarlardı. Şimdi isimlerini bildirsem ‘Biz Allah rızası için yaptık neden ismimizi veriyorsun’ diye yine kızarlar. Cezayı ödemeyeceğiz, dava açacağız. Bu cezanın haksızlık olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 

SÜMEYRA TANSEL

TARAF

http://www.taraf.com.tr/haber-sgk-kilise-komurlugu-tadilatinin-pesinde-155886/

Yorumlar kapatıldı.