İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Savunma Bakanlığı: Azerbaycan kimi haber araçları gerçeklikle alakası olmayan haberler yaymaya devam ediyor

Azerbaycan’lı kimi haber araçları ısrarlı bir şekilde gerçeklikle alakası olmayan haberler yaymaya devam ediyor. İlgili duyuru Ermenistan Savunma Bakanlığından geldi.

Duyuruda şunlar ifade edilmekte.
«Bu kez Azerbaycan «Apa.az»li propagandacılar, ‘askeri kaynakları’ referans gösterererek, 25  Mayıs’ta Karabağ-Azerbaycan çatışmalı kuvvetler tampon hattı güney yönünde konuşlu birliklerden birinin askeri nöbet noktasında hasım kurşunuyla şehit düşen DKC Savunma Ordusu Albayı Garik Balayan’ın Ermenistan Savunma Bakanlığı II. Ordu İstihbarat Şefi görevinde bulunduğunu yazmaktalar. Dahası gerçekliğe uymayan bu bilgi Ermeni «Albay»ın askeri rütbesini Azerbaycan’lı propagandacılar «Korgeneral» olarak belirterek komediye dönüştürmekteler.
Anılan dezenformasyonun, Karabağ-Azerbaycan çatışmalı kuvvetler tampon hattı güney doğrultusunda, burada bulunan askeri mevzide 25 Mayıs’ta hasım ateşiyle şehit düşen DKC Savunma Ordusu Albayı Garik Balayan DKC Savunma Ordusu birimleri denetiminde bulunduğundan, gerçeklikle herhangi bir alakası bulunmamaktadır, Ermenistan Savunma Bakanlığı II. Ordu Birlikleri tamamıyla farklı yönde konuşlanmış olup, farklı yönün güvenliğinin temininden sorumludur.
Sanıyoruz Azerbaycan’lı propagandacıların ″askeri kaynakları″ belki Ermenistan Savunma Bakanlığı II. Ordusu sorumluluk alanı sınırlarına ilişkin  bir tasavvur sahibiler ve kendi çalışma stilleri olan bu kaydedilen olay ve vakaların kesin verilerini gizleme ve kanıtları çarpıtma denemesinde bulunulması, Ermeni tarafına atfedilmesidir, gülünçtür.
Ermenistan Savunma Bakanlığı bir kez daha Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin ateşkes rejiminin korunmasını sıkı şekilde takip ettiğini ve sadece hasım tarafından ihlaller ve büyük çaplı silahlarla ateş edilmesi durumunda eşdeğer işlemlere baş vurduğunu duyurmaktadır. Azerbaycan kaynaklarının yaydığı iftiralara itibar edilmemesi ve doğrulanmamış, aleni uydurma bilgilerin yayımlanmasından uzak durulması çağrısında bulunuyoruz.».
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/212042.html

Yorumlar kapatıldı.