İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Türkiye Avrasya Birliği’ne aday’

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko da yaptığı konuşmada Ukrayna’daki Rusya yanlısı iktidarın devrilmesininden söz açarak “Yolda birini kaybettik” dedi. Ukrayna’nın devrik devlet başkanı Viktor Yanuşenko, Avrasya Birliği için anlaşma yapmak isteyince isyan çıkmıştı. Rus yetkililere göre kapsamlı bir siyasi ve ekonomik işbirliği öngören birliğe başvurmayı düşünen 40 ülke mevcut. Avrasya Birleşmesi Enstitüsü Başkanı Zhanargul Kusmangaliyeva, ‘Türkiye, Hindistan, Yeni Zelanda ve Vietnam’ dahil 40 ülke’ bütünleşme projesine katılmaya hazır olduklarını Rusya’ya bildirdi.

***
Dün Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleştirilen imza töreniyle Rusya, Belarus ve Kazakistan 1 Ocak 2015’te hayata geçmesi planlanan Avrasya Birliği’nin temelini attı. Putin törende Sovyetler Birliği’nin dağılmasını ‘20. yüzyılın en büyük jeopolitik faciası’ olarak tanımladı.
‘Türkiye istekli’
Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko da yaptığı konuşmada Ukrayna’daki Rusya yanlısı iktidarın devrilmesininden söz açarak “Yolda birini kaybettik” dedi. Ukrayna’nın devrik devlet başkanı Viktor Yanuşenko, Avrasya Birliği için anlaşma yapmak isteyince isyan çıkmıştı. Rus yetkililere göre kapsamlı bir siyasi ve ekonomik işbirliği öngören birliğe başvurmayı düşünen 40 ülke mevcut. Avrasya Birleşmesi Enstitüsü Başkanı Zhanargul Kusmangaliyeva, ‘Türkiye, Hindistan, Yeni Zelanda ve Vietnam’ dahil 40 ülke’ bütünleşme projesine katılmaya hazır olduklarını Rusya’ya bildirdi..
http://dunya.milliyet.com.tr/-turkiye-avrasya-birligi-ne-aday-/dunya/detay/1889856/default.htm

Yorumlar kapatıldı.