İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Özdal: Almanya Soykırım İmajından Kurtulmak İçin Türkiye’ye Baskı Yapıyor

Uludağ Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış  Özdal, Almanya’nın ilk soykırım yapan ülke imajından kurtulmak için Türkiye’ye baskı uyguladığını söyledi. Özdal, “Almanya 1904 ve 1907 yılları arasında Afrika’da katliam yaptı. Ve bu katliamlar 1985 yılında Birleşmiş Milletler’de 20. Yüzyılın ilk soykırımı olarak raporda kabul edildi. Ve 2004 yılında Almanya bu soykırımı kabul etti. Ama soykırıma uğrayanlara hiçbir şekilde tazminat ödemeyeceğini açıklamıştı. Yani elimizdeki veri Almanya’nın ilk soykırımı yapan ülke imajından kurtulmak için Türkiye’ye baskı yaptığı tezi Almanlar tarafından zaten çürütülmüştür. Almanya’da 45 civarında diasporasının olduğu söyleniliyor. Bu diasporanın sadece 15 bini Erivan temellidir. Geri kalanları Türkiye kökenlidir. Şu anda Almanya, Ermenistan’a en fazla iktisadi yardım yapan ülkedir. Bunun 115 milyon avrosu hibe, 35 milyon avrosu ise teknik hibedir.

***

Uludağ Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Özdal, Almanya’nın ilk soykırım yapan ülke imajından kurtulmak için Türkiye’ye baskı uyguladığını söyledi.Türk…

Uludağ Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Özdal, Almanya’nın ilk soykırım yapan ülke imajından kurtulmak için Türkiye’ye baskı uyguladığını söyledi.
Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından Edirne’deki tarihi Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansarayı’nda düzenlenen 3. Dünya Türk Forumu 3. Günü’nde çeşitli başlıklar altındaki oturumlarla devam ediyor.
    B-Salonu’nda gerçekleşen 8. Oturumun konusu ise ‘Üçüncü tarafların Türk-Ermeni Sorunu Karşısındaki Tutumları: Neden ve Sonuçlar’ oldu. Belçika Parlamentosu Senatörü Fatma Pehlivan’ın yönettiği oturumda İsviçre Basel Kanton Parlamentosu Milletvekili Hasan Kamber, Finlandıya Türk Derneği Başkanı Engin Uludamar, TAVAK Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurşen Mazıcı, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi’nden Dr. Nazim Caferov, OTDÜ’den Fransız Dr. Maxime Francis Michel Gauin konuşması olarak katıldı.
    Oturumda söz alan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Özdal, Ermeni sorunu konusunda Almanya’nın rolü ile ilgili sunumda bulundu. Almanya’nın Türklerin Ermenilere soykırımın yaptığını savunduğunu anlatan Özdal, Almanya’nın dünyanın ilk soykırım yapan ülke imajından kurtulmak için Türkiye’ye baskı yaptığını kaydetti.
    Özdal, “Almanya 1904 ve 1907 yılları arasında Afrika’da katliam yaptı. Ve bu katliamlar 1985 yılında Birleşmiş Milletler’de 20. Yüzyılın ilk soykırımı olarak raporda kabul edildi. Ve 2004 yılında Almanya bu soykırımı kabul etti. Ama soykırıma uğrayanlara hiçbir şekilde tazminat ödemeyeceğini açıklamıştı. Yani elimizdeki veri Almanya’nın ilk soykırımı yapan ülke imajından kurtulmak için Türkiye’ye baskı yaptığı tezi Almanlar tarafından zaten çürütülmüştür. Almanya’da 45 civarında diasporasının olduğu söyleniliyor. Bu diasporanın sadece 15 bini Erivan temellidir. Geri kalanları Türkiye kökenlidir. Şu anda Almanya, Ermenistan’a en fazla iktisadi yardım yapan ülkedir. Bunun 115 milyon avrosu hibe, 35 milyon avrosu ise teknik hibedir. En az diasporaya sahip olmasına rağmen en fazla yardım ülkedir. Ekonomik anlamdaki enerji nakil hatları üzerinden Kafkasya’daki kroslanma Almanya’nın bu anlamda jeopolitik ve jeostratejik olarak işine gelmektedir.” dedi. CİHAN
Kaynak: CHA
http://haberciniz.biz/ozdal-almanya-soykirim-imajindan-kurtulmak-icin-turkiyeye-baski-yapiyor-2905567h.htm

Yorumlar kapatıldı.