İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mari Esgici’nin “Mekan”ına Polis-Zabıta Baskını

Ekin Karaca
Beyoğlu’nda masa sandalye operasyonunda Mari Esgici’nin işlettiği “Mekan”a giren polis ve zabıtalar uyarıda bulunmadan masa sandalyeleri topladı, lokantadaki müşterilere kimlik kontrolü yaptı, Esgici’ye hakaret etti. Dün gece Beyoğlu’nda zabıta ve polis pek çok işletmeye baskın düzenleyerek dışarıdaki masa sandalyelere el koydu. Operasyona çevik kuvvet polisleri de katıldı.Baskına uğrayan yerlerden biri de daha önce 24 Nisan Ermeni soykırımının yıldönümü nedeniyle bianet’in görüştüğü Mari Esgici’nin işlettiği “Mekan”dı.

Dışarıda sadece iki masa olmasına rağmen herhangi bir uyarı olmaksızın insanların yemek yediği masaların ve sandalyelerin altlarından alındığını aktaran Esgici, polis ve zabıtanın işletmede bulunan müşterilere de kimlik kontrolü yaptığını söyledi.
Esgici’yi asıl sinirlendiren ise zabıta ve polisleri yönlendiren amirin kendisine vurması ve “Çekin bu orospuyu” demesi olmuş.
“Yangından mal mı kaçırıyorlar?”
“Adalete dair hiç bir şey yok. Bırakın adaleti insanlık bitti. Sen bir kadın mısın, sen bir esnaf mısın, sen insanlara ekmek mi veriyorsun… Hiç bir önemi yok.
“Çevik Kuvvet Solakzade, Nevizade Sokak civarındaki işletmelere gitti. Benim dükkanıma 100 civarı normal polis, zabıta ve ne olduğu, kim olduğu belli olmayan kişiler geldi.
“Başlarındaki emniyet müdürü sokağın başına giriyor, önce kendi emniyetini alıyor, ondan sonra ellerini sanki maestroymuş gibi kaldırıyor ve polislere, zabıtalara ‘kaldırın’ diye talimat veriyor. Ne bir uyarı yapıyorlar, ne gelip konuşuyorlar. Adeta yangından mal kaçırıyorlar.
“Dışarıda zaten iki tane masamız var. Gelip rica etseler, konuşsalar bir sorun kalmayacak. Ama girdikleri gibi masaları sandalyeleri alıp götürüyorlar. Müşterilerin yemeklerini dahi toplamaya fırsat kalmıyor. İnsanların sandalyelerini altlarından çekip alıyorlar.
“Devlet resmen senin malını çalıyor. Bana ceza kesmeleri gerekirken malımı çaldılar.
“Ben de karakola aynı şekilde gireyim”
“Masada oturan müşterilerin hepsine kimlik kontrolü yaptılar. Benim mekanıma girerken bana hiç bir şey demiyorsun, insanların oturdukları masaları sandalyeleri çekip alıyorsun, hiç bir açıklama yapmadan, kimlik falan göstermeden insanların kimliklerini topluyorsun.
“O zaman ben karakola girerken onların benim mekanıma girdikleri gibi gireyim bakalım…
“Çekin şu orospuyu”
“Daha sonra polis amirine ‘Sen ne yapmaya çalışıyorsun’ demek için peşlerinden gittim. Solakzade Sokak’ın orada emniyet amiri başlarında duruyordu. Amir sol eliyle bana vurdu ve ‘Çekin şu orospuyu, işimize bakalım’ dedi.
“Baş edemiyorsun. Polis o şekilde küfür edince ben de ‘yeter artık ulan’ dedim ve ‘aynısını sana veriyorum’ dedim.” (EKN)
* Fotoğraf Twitter’dan alındı

http://www.bianet.org/bianet/insan-haklari/156069-mari-esgici-nin-mekan-ina-polis-zabita-baskini?bia_source=rss

Yorumlar kapatıldı.