İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Edward Nalbandyan, Ermeni Katolik Katolikos Patriği Nerses-Petros XIX’la buluştu

Ermenistan Dışişleri Bakanlığından verilen bilgiye göre; Ermenistan Dışişeri bakanı Edwad Nalbandyan 30 Mayıs’ta Kilikya Ermeni Katolikos Patriği Nerses-Petros XIX’la buluştu. Ermeni Katolik Patriğini memnuniyetle karşılayan Nalbandyan Patriğe hitaben ″Kahire’de elçi olarak görev yaptığım zamanlarda tesis olan şahsi dostluğumuzu muhabbetle hatırlıyorum. Mısır’dan sonra da biçok defalar buluşma fırsatlarımız oldu. Sizi bugün Ermenistan’da selamlamaktan sevinçliyim. Bu fırsatı Mısır’da Ermenistan Elçiliğinin açılmasına desteğiniz için bir kez daha teşekkür etmek için kullanmak isterim″ dedi.

Edward Nalbandyan, Ermeni Katolik Katolikos-Patriğine Ermenistan dış politikasının esas doğrultuları ve öncelikleri konusunda bilgi verdi. Suriye Ermenilerinin içinde bulundukları durum ve onlara gösterilen desteğe ilişkin konulara özel dikkat gösterildi.
Taraflar Ermeni Soykırımı 100. Yılı çerçevesinde planlanan etkinliklere ilişkin görüş alışverişinde bulundular, Ermenistan ve Diaspora kurumlarının sıkı işbirliği ve çabalarının birleştirilmesinin öneminin altını çizdiler.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/211969.html

Yorumlar kapatıldı.