İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İnanç Gruplarının Tüzel Kişilik İhtiyacı Tartışılacak

Türkiye’de İnanç Gruplarının Tüzel Kişiliği: Bir Yol Arayışı başlıklı konferans yarın İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenleniyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Norveç Helsinki Komitesi: İnanç Özgürlüğü Girişimi yarın, Türkiye’de İnanç Gruplarının Tüzel Kişiliği: Bir Yol Arayışı başlıklı bir konferans düzenliyor.

Konferansta, demokratikleşme ve inanç özgürlüğünün Türkiye’de yaşayan tüm inanç gruplarına dair etkin bir şekilde korunması için tüzel kişilik edinme hakkı bağlamında görüşler paylaşılacak.
Tüzel kişilik
Açılış konuşmalarının Prof. Turgut Tarhanlı ve Norveç Helsinki Komitesi’nden Gunnar Ekelove-Slydal’ın yapacağı konferansın ilk oturumunda inanç gruplarının tüzel kişilik edinme hakkına ilişkin olarak yaşadıkları sorunlar ele alınacak.
Uluslararası Hukuk ve Karşılaştırmalı Hukuk başlığını taşıyan ikinci oturumda ise inanç gruplarının tüzel kişiliğine ilişkin farklı modeller incelenecek.
Yasal çerçeve
Üçüncü oturumda ise Türkiye’de inanç gruplarının tüzel kişilik edinme hakkına dair yasal çerçeve arayışları, son oturumda ise inanç gruplarının tüzel kişilik edinme hakkı için nasıl bir zihniyet değişimi gerektiği konuşulacak.
Simultane çevirinin olduğu konferans İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşecek. (YY)
Ayrıntılı programa buradan ulaşabilirsiniz:
http://inancozgurlugugirisimi.org/calismalarimiz/bilgi-universitesi-ve-norvec-helsinki-komitesi-inanc-ozgurlugu-girisimi-organizasyonuyla-turkiyede-inanc-gruplarinin-tuzel-kisiligi-bir-yol-arayisi-konferansi/

http://www.bianet.org/bianet/kultur/156037-inanc-gruplarinin-tuzel-kisilik-ihtiyaci-tartisilacak?bia_source=rss

Yorumlar kapatıldı.