İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

3. Dünya Türk Forumu’na Ermenistan’dan katılım

Edirne (AA) – Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) Başkanı Süleyman Şensoy, Edirne’de düzenlenen 3. Dünya Türk Forumu’na, Ermenistan’dan katılımın az olduğunu belirterek, “Ermenistan’dan katılım daha fazla olacaktı ama Azerbaycanlı dostların katılımını gerekçe göstererek gelmediler” dedi. Şensoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Türk Forumu’nun 3. defa, “Kültür diplomasisi ve turizm” ile “Türk ve Ermeni diasporaları, kamu diplomasisi, fırsatlar ve riskler” temasıyla toplandığını söyledi.

İki temanın da önemli olduğuna dikkati çeken Şensoy, “Kültür ve turizm bu yılki Türk Konseyi resmi zirvesinin de gündemi. Böylece sivil bir katkı da veriyoruz. 2015 yılına yaklaştığımız şu günlerde Ermeni meselelerinin 100. yılı olması nedeniyle bu konu da büyük önem arz ediyor” dedi.
Şensoy, forumla, Türk dünyası ve Türk diasporaları arasındaki finansal, sektörel ve stratejik işbirliğine katkı sağlayacaklarını belirtti.
Foruma, az sayıda da olsa Ermeni diasporasından katılımcı olduğunu aktaran Şensoy, şunları kaydetti
“Ermenistan’dan katılım daha fazla olacaktı ama azerbaycan dostların katılımını gerekçe göstererek gelmediler. Kendi takdirleri. Sivil taraflar arasında bu konular görüşülebilir. Sonuçta bizim resmi bir görevimiz yok ama buna dahi Ermeni diasporaları ikna edilemedi. Çok az katılım var.”
Follow us: @hakimiyet42 on Twitter | Hakimiyetgazetesi on Facebook
http://www.hakimiyet.com/genel/3-dunya-turk-forumu039na-ermenistan039dan-katilim-h478693.html

Yorumlar kapatıldı.