İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yap İşlet Modeliyle Kilise

Giresun’daki tarihi ve doğa gibi turistik değerler bir bir ortaya çıkartılırken, şehir merkezine çok yakın mesafede bulunan Giresun Kalesi’nin altındaki kaya kilisenin turizme kazandırılmaması tepki çekiyor. Son zamanlarda tarihi ve turistik yapılar üzerindeki restorasyonlarla dikkat çeken Giresun’da, Giresun Kalesi’nin altında bulunan kaya kilisenin restorasyon çalışmalarının ödenek yetersizliğinden yarım kaldığı öğrenildi. Kapısı kilitli tutularak, gelenlerin ziyaret edemediği kaya kilisenin ödenek çıkartılamadığı için dış cephe restorasyonunun yapılamadığı ve yap işlet modeliyle turizme kazandırılması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Yerli ve yabancı turistlerin yavaş yavaş gelmeye başladığı bu günlerde Karadeniz Sahil Yolu’nun hemen kenarında bulunan ve ulaşım için ziyaret edilmesi kolay olan Kaya Kilise’ye gelenlerin kapıdan geri dönmesi tepki çekiyor.
Bunun üzerine yetkililerden alınan bilgilere göre; Mülkiyeti Milli Emlak’a ait olan Giresun Kalesi’nin sahil yolu tarafındaki alt kısmındaki kayalıklar oyularak yapılan Kaya Kilise onarım için İl Özel İdaresi’ne devredilmiştir. Vali Dursun Ali Şahin döneminde restorasyon çalışmaları başlatılan ve iç kısmı tamamlanan Kaya Kilise’nin dış cephe restorasyonu ödenek yetersizliğinden tamamlanamamıştır. İhalesi yapılan ancak ödenek yetersizliğinden henüz çalışma başlatılamayan Kaya Kilise’nin çevre düzenlemesi, etrafına, gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarını giderebileceği alanlar yapılacaktır. Bunun için yap işlet modeli uygun görülmüştür. Yap işlet modeliyle turizme kazandırılacak olan Kaya Kilise için talep beklenmekte olduğu öğrenildi.
Giresun Müzeler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise yap işlet modeli doğrulanırken, kapısı kilitli olan Kaya Kilise’nin zaman zaman kapısı ziyaretçilere açıldığı belirtildi.
IHA
http://www.medyafaresi.com/haber/YAP-ISLET-MODELIYLE-KILISE_285155.html

Yorumlar kapatıldı.