İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nazlı Ilıcak’tan Çingenelere yönelik ayrımcı yazısından dolayı özür bekliyoruz!

Romanlar için STK Diyalog Grubu ve Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Platformu Açıklaması: Nazlı Ilıcak’ın 27 Mayıs 2014 tarihli Bugün Gazetesi’nde kaleme aldığı köşe yazısındaki tartışmanın parçası olmayan ve söz konusu olaylarda hiçbir sorumluluğu bulunmayan Çingenelerin, farklı bağlamlardaki argümanların cilası olması kesinlikle kabul edilemez. Çingenelerin günlük politik kavgalarda düşüncesizce kurulmuş cümlelerin nesnesi ve nefret söyleminin hedefi olmaktan çıkartılması gerekiyor.

***
:
Ötekileştirilmiş gruplara karşı basının önde gelen kalemlerinin var olan ayrımcılığı pekiştirecek ayrımcı ifadeleri ve nefret söylemleri, Çingeneler gibi kırılgan grupların daha da dışlanmasına neden olmaktadır.
Nazlı Ilıcak’ın 27 Mayıs 2014 tarihli Bugün Gazetesi’nde kaleme aldığı köşe yazısındaki tartışmanın parçası olmayan ve söz konusu olaylarda hiçbir sorumluluğu bulunmayan Çingenelerin, farklı bağlamlardaki argümanların cilası olması kesinlikle kabul edilemez.
Çingenelerin günlük politik kavgalarda düşüncesizce kurulmuş cümlelerin nesnesi ve nefret söyleminin hedefi olmaktan çıkartılması gerekiyor.
Gazeteciler gibi etki alanı geniş olan ve toplumun geniş kesimlerine ulaşan kişilerin nefret söylemi konusunda duyarlı olmasını bekliyoruz.
Bu durum, basın etiği ilkelerinin nefret söylemi bağlamında düzenlenmesine olan ihtiyacı yeniden gündeme getirmiştir.
Nazlı Ilıcak’ı kınıyor ve tüm Çingene topluluklardan özür dilemesini bekliyoruz!
Romanlar için STK Diyalog Grubu ve
Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Platformu

http://www.durde.org/2014/05/nazli-ilicaktan-cingenelere-yonelik-ayrimci-yazisindan-dolayi-ozur-bekliyoruz/

Yorumlar kapatıldı.