İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başka şansımız yok barışa sahip çıkalım

Yelda Gökdağ
Diyarbakır’da farklı din ve etnik kimliklerin temsilcilerinden oluşan Kırklar Meclisi, Vatikan’da Papa I. Francis ile yaptıkları görüşmenin ardından rotayı, Ankara’ya çevirdi. Çözüm sürecine katkı sağlamak için harekete geçen grup, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu isteyecek. Kırklar Meclisi üyeleri Başkent ziyaretinde, “Çözüm sürecinin sonuna kadar arkasındayız ve size güveniyoruz. Süreci kaderine bırakmayın, barışı bozmak isteyenlere fırsat vermeyin” diyecek. Ardından da Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos, Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan ve Hahambaşı İsak Haleva ile bir araya gelerek, sürece katkı vermelerini isteyecekler.

***
Papa’dan çözüm süreci için dua isteyen Diyarbakır Kırklar Meclisi, Gül ve Erdoğan’dan randevu isteyecek. Devletin zirvesine, “Barış sürecinde sonuna kadar arkanızdayız. Bozmak isteyenlere fırsat vermeyin” diyecek.
Diyarbakır’da farklı din ve etnik kimliklerin temsilcilerinden oluşan Kırklar Meclisi, Vatikan’da Papa I. Francis ile yaptıkları görüşmenin ardından rotayı, Ankara’ya çevirdi. Çözüm sürecine katkı sağlamak için harekete geçen grup, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu isteyecek. Kırklar Meclisi üyeleri Başkent ziyaretinde, “Çözüm sürecinin sonuna kadar arkasındayız ve size güveniyoruz. Süreci kaderine bırakmayın, barışı bozmak isteyenlere fırsat vermeyin” diyecek. Ardından da Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos, Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan ve Hahambaşı İsak Haleva ile bir araya gelerek, sürece katkı vermelerini isteyecekler. Vatikan’da Papa ile görüşerek çözüm sürecine dua isteyen Kırklar Meclisi üyeleri, çözüm sürecine destek amacıyla oluşturdukları yol haritasını AKŞAM’a anlattı.
SÜRECİ BOZMAK İSTEYEN ÇOK
Kırklar Meclisi Kurucusu Abdullah Demirbaş: Papa ile yaptığımız görüşmenin ardından, Cumhurbaşkanımız Gül ve Başbakanımız Erdoğan’la bir araya gelmek istiyoruz. Bunun için kendilerinden randevu isteyeceğiz. Görüşmelerimizde, ‘Çözüm süreci için duacıyız, sürecin sonuna kadar arkasındayız ve size güveniyoruz. Süreci kaderine bırakmayın, barışı bozmak isteyenlere fırsat vermeyin’ diyeceğiz. Emeklerin boşa gitmemesi ve kalıcı barışın yakalanabilmesi için sürecin ivme kaybetmemesi, toplumsal desteğin zayıflamaması gerekiyor. Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ermeni Patrik Vekili Ateşyan ve Hahambaşı Haleva ile bir araya gelerek, sürece katkı vermelerini isteyeceğiz. Çünkü herkesin desteğine ihtiyacımız var.
UMUDUMUZU ASLA KAYBETMEYELİM
Din Adamları Yardımlaşma Derneği Başkanı Zahid Çiftkuran: Biz barış sürecine çok önem veriyoruz ve herkes için de önemli olması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim inancımıza göre bir insanın ölümü bütün insanlığın ölümü demektir. O insanın renginin, dilinin, ırkının önemi yok. Nefret ve kin yüzünden canlara kıyılan bir durumda insanlıktan bahsedebilir miyiz? Barış sürecinde gelinen noktayı çok önemsiyorum. Çünkü barış demek, ölümlerin durması demektir. Yaklaşık iki yıldır analar ağlamıyor. Bundan daha önemli bir şey olabilir mi? Barış konusundaki umudumuzu asla kaybetmemeliyiz. Çünkü barıştan başka şansımız yok.
ACI ÇEKECEK HALİMİZ KALMADI
Keldani Katolik Kilisesi Vakfı Başkanı Yusuf Karadayı: Keldaniler olarak sadece barışı destekliyoruz. Bu topraklarda doğduk. Aynı toprakların üzerinde yaşıyorsak herkes bu milletin mutlu mesut yaşamasını istemez mi? Barış sürecinden umudumuzu hiç kaybetmedik. Önünde sonunda barış olacak. Artık kimsenin daha fazla acı çekecek gücü kalmadı!
BU TABLO BOZULMASIN
Süryani Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut: Süryaniler her zaman barıştan yana olmuş bir toplumdur. Kırklar Meclisi olarak Diyarbakır’da, her kesimden dil ve dinden insanlarla bir araya gelip toplantılar düzenledik. En somut tablo; Diyarbakır’ın barış istediğidir. Hiç birimizin rehavete kapılma lüksü yok. Papa’dan dua istememizin altında da bu yatıyor. Çözüm sürecinin olgunlaşacağı adresin Ankara olduğunu biliyoruz. Bunun için Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızla görüşmek istiyoruz.
ACILARA TANIKLIK ETTİM
Türkmen Alevi Dedesi Hasan Baykurt: Diyarbakır’da yaşıyorum. Benim köyümden ne dağa çıkan oldu, ne de cezaevine giren. Bu topraklarda yıllardır yaşanan acılara yüreğim yanarak tanıklık ettim. Çözüm süreciyle susan silahların bir daha konuşmaması için hepimize görev düşüyor. Süreci başlatanların sonuna kadar arkasındayız.
http://www.aksam.com.tr/siyaset/baska-sansimiz-yok-barisa-sahip-cikalim/haber-311101

Yorumlar kapatıldı.