İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni lobisinin hedefinde yeni büyükelçi var

Ragıp Soylu
Türkiye’nin Washington, D.C. Büyükelçisi Serdar Kılıç’ın geçen hafta Çarşamba günü güven mektubunu ABD Başkanı Barack Obama’ya sunmasının hemen ardından Ermeni lobisi karalama kampanyasına başladı. Ülkedeki resmi Ermeni lobisi Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) Başkanı Aram Hamparian Twitter’da dün gece paylaştığı bir fotoğrafla Kılıç’ın Ermeni soykırımını reddettiğini ve bir önceki büyükelçiden bir farkı olmadığını söyledi.

Büyükelçi Kılıç’ın Başkan Obama ile çektirdiği fotoğrafın üzerine kırmızı harflerle “inkârcı” yazan Hamparian, “Hala inkar halindeler” dedi. Fotoğrafta, 24 Nisan’da 1915 olayları hakkında bir açıklama yapan Kılıç’ın “Türkiye 100 yıl önce işlemediği bir soykırımla suçlanıyor. Fakat Ermenilerin kendisi 20 yıl önce Azerbaycan’da soykırım işledi” sözlerine de yer veriliyor.
Yürüttüğü sert sosyal medya kampanyaları ile bilinen ve ANCA’yı “Ermeni Ulusu’nun ikinci ordusu” olarak anan Hamparian daha önce de Başbakan Tayyip Erdoğan’ı hedef almış ve Ermeni soykırımını tanımaması için Beyaz Saray’ın “lafını ağzına tıkadığını” söylemişti. Hamparian’ın Twitter’da 9 bin takipçisi bulunuyor.
(USASABAH)

http://www.usasabah.com/Guncel/2014/05/27/ermeni-lobisinin-hedefinde-yeni-buyukelci-var

Yorumlar kapatıldı.