İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Haaretz: Papa’nın İsrail Ziyaretinin Arkasında Patrik Bartolomeus Var

Papa 1. Francis’in İsrail ziyareti büyük yankı yaratırken Haaretz gazetesi, ziyarete ilişkin ilginç bir ayrıntıyı okuyucularıyla paylaştı. Papa 1. Francis’in İsrail ziyareti büyük yankı yaratırken Haaretz gazetesi, ziyarete ilişkin ilginç bir ayrıntıyı okuyucularıyla paylaştı. Gazete, “Patrik Bartolomeus, Papa’nın misyonunun arkasındaki adam” başlığı ile verdiği haberinde “Papa 1. Francis’i İsrail’e getirme konusunda takdiri hak eden biri varsa o da Ekümenik Patrik Bartolomeus” diyor.

Haaretz gazetesi, Papa Francis ve Fener Rum Patriği Bartolomeus Kudüs’te yan yana iken çekilen bir fotoğrafa yer verdiği haberinde “Dünyanın 1.2 milyar katoliğin lideri olan Papa 1. Francis’i İsrail’e götürme konusunda takdiri hak eden biri varsa o da dünya çapında 300 milyon ortodoks hristiyanın ruhani lideri olan Ekümenik Patrik Bartolomeus” sözleriyle girdiği haberinde her şeyin Patrik Bartolomeus’un, geçen Mart, Papa Francis’in görevini üstlenmesi dolayısıyla Roma’da düzenlenen törene katılması ile başladığını söylüyor.
Katolik kilisesinin bölündüğü 1054 yılından bu yana ilk defa bir Ortodoks Patriğin böyle bir törene davet edildiğini kaydeden gazete Patrik Bartolomeus’un Roma’daki töreni “tarihi bir an” olarak değerlendirerek iki kilisenin 50 yıl önce barışmasının yıldönümünü kutlamak üzere Papa’ya Kudüs’e ortak bir dini ziyareti önerdiğini belirterek böylece Papa Francis ile Patrik Bartolomeus’un “ortak bir barış misyonu” için bu haftaya İsrail’e geldiklerini yazıyor.
-PATRİK BARTOLOMEUS’E EŞLİK EDEN HEYETTE MUHTAR KENT DE VAR-
Haaretz’in Papa ve Patriğin Pazar ve Pazartesi toplam dört defa bir araya geleceklerine de dikkat çektiği geniş haberinde farklı insanlardan oluşan, Patrik Bartolomeus’e eşlik eden heyet için “renkli” ifadesini kullanırken heyet üyeleri arasında “Patrik Bartolomeus’un bir destekçisi” olarak nitelediği Coca Cola Company Başkanı ve Ceo’su Muhtar Kent’in de bulunduğunu vurguluyor.
http://www.sondakika.com/haber/haber-haaretz-papa-nin-israil-ziyaretinin-arkasinda-6074612/

Yorumlar kapatıldı.