İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler, taziye mesajına yanıt verdi

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da yıllık olağan toplantısını düzenleyen Batı Ermenileri Ulusal Kongresi’nin gündeminde, Başbakan Erdoğan’ın 1915 taziye mesajı da vardı. Batı Ermenileri Ulusal Kongresi (BEUK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ermeni Soykırımı’yla ilgili taziye mesajına ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu. Erdoğan’ın mesajını “ilk adım” olarak değerlendiren Kongre, Türkiye sivil toplumu ile başlatılan yapıcı diyaloga Türkiye’nin yetkili makamlarının da katılmasını umut ettiklerini dile getirdi. Kongre, yakın zamanda yayımlayacakları bir talepname hazırladıklarını ve yakında açıklayacaklarını da belirtti.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da yıllık olağan toplantısını düzenleyen Batı Ermenileri Ulusal Kongresi’nin gündeminde, Başbakan Erdoğan’ın 1915 taziye mesajı da vardı. Kongre, Erdoğan’ın 23 Nisan 2014’te yaptığı açıklamanın tüm beklentileri karşılamadığını ifade etmekle birlikte, Türkiye sivil toplumu ile başlatılan yapıcı diyaloga Türkiye’nin yetkili makamlarının da katılmasını umduklarını ifade etti.
2011 yılında Fransa’da yapılan geniş katılımlı bir toplantıyla Ermeni Diasporası gündeminde yer edinen ve iki yıla yakın bir süredir Türkiye’ye de ziyarette bulunarak Türkiye halklarının temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştiren Kongre’nin temsilcileri, yayımladıkları açıklamada somut adım atılması gerektiğini vurgulayarak şunları fiade etti:
“BEUK, Batı Ermenilerinin haklarının iade edilmesi, zararlarının telafi ve tazmin edilmesi, tarihsel yurtlarına geri dönebilmeleri için gereken tüm koşulların sağlanması doğrultusundaki iradesini vurgulamaktadır.”
SINIR AÇILMALI
Türkiye tarafından kapalı tutulan Ermenistan sınırının açılmasını talep eden Kongre, yakın gelecekte atılması beklenen adımlar arasında, Anayasa’nın 66. maddesinin iyileştirilmesi ve Hrant Dink’in yargı karşısına çıkartılarak hedef haline getirilmesine neden olan Ceza Kanunu’nun 301. maddesinin kaldırılmasını istedi.
HRANT KASPARYAN 
TARAF

Yorumlar kapatıldı.