İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Soykırımının 100. Yıl slogan ve sembolü belli oldu: «Hatırlıyorum ve talep ediyorum»

26 Mayıs’ta Ermenistan Soykırım Müze-Enstitüsünde Ermenistan Diaspora Bakanlığı ve Ermeni Soykırımı 100. Yıl Etkinlikleri Resi Organizasyon Komisyonu tarafından düzenlenen «Ermeni Soykırımının 100. Yılı Etkinlikleri Bölgesel Komisyon Başkanları ve Temsilcileri» Toplantı-Buluşması gerçekleşti… Vigen Sarkisyan, bu yılın Mart ayında Bölge Komisyonları Temsilcileri buluşması sonrasında Ermeni Soykırımının 100. Yılı sembol ve sloganının onaylandığı bilgisini verdi. Sembol olarak dünyanın tüm dillerinde «Unutmabeni» (Myosotis; Fr.  Ne m’oubliez pas; İng. Forge-me-not) olarak adlandırılan çiçek kullanılacak. Slogan ise: «Hatırlıyorum ve talep ediyorum».
***

26 Mayıs’ta Ermenistan Soykırım Müze-Enstitüsünde Ermenistan Diaspora Bakanlığı ve Ermeni Soykırımı 100. Yıl Etkinlikleri Resi Organizasyon Komisyonu tarafından düzenlenen «Ermeni Soykırımının 100. Yılı Etkinlikleri Bölgesel Komisyon Başkanları ve Temsilcileri» Toplantı-Buluşması gerçekleşti.

DiasporaBakanlığıBasın servisinden verilen bilgiye göre; buluşma katılımcıları Tsitsernakaberd Anıt Kompleksini ziyaret ettiler ve Ermeni Soykırımı anıtına çelenk koydular.

Toplantı-Buluşmada açılış konuşmasını  Ermenistan Cumhurbaşkanlığı  Ofisi Gn. Sekreteri ve Resmi Komisyon üyesi, Soykırımı 100. Yıl Etkinliklerini koordine eden Vigen Sarkisyan yaptı.

Vigen Sarkisyan katılımcılara teşekkür etti ve buluşmanın Müze-Enstitünün yeni yönetim binasında gerçekleştiğine dikkat çekti.

Vigen Sarkisyan, bu yılın Mart ayında Bölge Komisyonları Temsilcileri buluşması sonrasında Ermeni Soykırımının 100. Yılı sembol ve sloganının onaylandığı bilgisini verdi. Sembol olarak dünyanın tüm dillerinde «Unutmabeni» (Myosotis; Fr.  Ne m’oubliez pas; İng. Forge-me-not) olarak adlandırılan çiçek kullanılacak. Slogan ise: «Hatırlıyorum ve talep ediyorum».

Diaspora bakanı Hranuş Hakobyan’sa yaptığı konuşmada  «100 yıl önce Osmanlı  Türkiyesinin amacı o da müzede olmak üzere  geride bir Ermeni bırakmaktı. Ermenilerin bugün iki devleti, yabancı  mekanlarda kurulmuş  ve Ermeni yararına faaliyet gerçekleştiren Ermeni yoğun güçlü toplulukları var» dedi.
İki Ermeni katolikoslarının talepkar tutumlarının bu meselenin gündeme getirilmesinde önemli rolü olduğunun özellikle altını çizen bakan konuşmasında bakanlıkları tarafından son 3 yılda  Soykırı tealı 18 konferans gerçekleştirildiğini ve bu etkinliklere Diaspora’dan 3000 bilim adamı, hukukçu, uzmanın katıldığını belirtti. Bakan 3 yıl esnasında 17 araştırma konusunun desteklendiğini de sözlerinde kaydetti.
Ermeni Sotkırımı Müze-Enstitüsü Direktörü Hayk Demoyan konuşmasında, yeni binanın tamamıyla devreye girmesi sonrasında ziyaretçilere 2.5 kat daha fazla gösterim malzemesinin teşhir edilebileceğini, ayrıca Müze-Enstitünün bilim-eğitim misyonunun genişleyeceğini ifade etti.
Hayk Demoyan katılımcılara Müze’nin bilim fonlarının  aile fotoğrafları ve belgeler, anılar, sözlü tarih sesli kayıtları, ailevi hatıralar vb. olmak üzere orjinalleri veya örneklerinin bağışlanması çağrısında da bulundu.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/211181.html

Yorumlar kapatıldı.