İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk Sporcular, Ermeni Rakiplerine Destek Oldu

Hasankeyf ilçesinde düzenlenen “Uluslararası Bisiklet Turnuvası”na katılmak üzere Ermenistan’dan gelen sporcu Tigran Vardazaryan’ın bisikleti, bazı bazı sorunlar nedeniyle Türkiye’ye ulaştırılamadı. Türk sporcular, Vardazaryan’a bisiklet temin ederek yarışa katılmasını sağladı.Turnuva sonrası Vardazaryan’a yarış bisikleti hediye eden Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporun dostluk, barış ve kardeşliği geliştirdiğinin en güzel örneklerinden birinin yaşandığını söyledi.

Spor aracılığıyla her zaman bu tür ilişkilerin gelişmesini desteklediklerini belirten Akgül, “Bütün Türk milletinin, buna aynı duygularla yaklaştığını biliyoruz” dedi.
Akgül ile bisiklet temin eden sporculara teşekkür eden Vardazaryan’ın eğitmeni Hrachya Avestisyan ise Ermenistan adına Batman’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını anlattı.
Kendilerine bisiklet verilince yarışabildiklerini dile getiren Avestisyan, “Biz de Türk sporcuları, Ermenistan’daki yarışlara bekliyoruz. Biz de onları bizi burada karşıladıkları güzellikte karşılayacağız” diye konuştu.

http://www.beyazgazete.com/haber/2014/5/25/turk-sporcular-ermeni-rakiplerine-destek-oldu-2245661.html

Yorumlar kapatıldı.