İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa Françis, Filistin’e Doğrudan Geçen İlk Hristiyan Dini Lider Oldu

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Françis, Ortadoğu gezisinin ikinci gününde Filistin topraklarında. Papa, İsrail üzerinden gitmek yerine doğrudan Batı Şeria’ya geçen ilk Hristiyan ruhani lider oldu. Gezisinin ikinci gününde Ürdün’den doğrudan Beytullahim’e geçen Papa Françis’i Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas resmi törenle karşıladı. Karşılama töreninin ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Katolik aleminin ruhani lideri Papa Françis’le bir araya geldi.

Görüşmede, Ramallah’daki Filistin Hükümeti Başbakanı Rami Elhamdulillah ve bakanlar da hazır bulundu.
Mülteci kampında kalan üç aile ile öğle yemeği yemesi planlanan Papa Françis’in daha sonra Hz. İsa’nın içinde doğduğuna inanılan Nativity (Yeniden Doğuş) Kilisesi’ni ve son olarak Filistinlilerin yaşadığı ed-Diheyşe Mülteci Kampı’nı ziyaret edip, Beytüllahim’den ayrılacağı belirtildi.
Papa’nın Filistin’deki programının ardından akşam saatlerinde İsrail’e geçecek.
Papa Françis, Kudüs’te Fener-Rum Patriği Bartholomeos ile bir araya gelecek. İki din adamının buluşması, 50 yıl önce Papa 6. Paul ve dönemin patriği Atenagoras’ın görüşmesinin yıldönümünde gerçekleşecek. 1963 yılındaki görüşme, Ortodoks ve Katolik kiliseleri arasındaki diyalog için mihenk taşı sayılıyor.
Ajanslar

http://www.turkishny.com/headline-news/2-headline-news/152536-papa-francis-filistine-dogrudan-gecen-ilk-hristiyan-dini-lider-oldu

Yorumlar kapatıldı.