İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bartholomeos ve Papa birlikte dua edecek

Mert İnan
Fener Rum Patrikhanesi Ruhani lideri Patrik I. Bartholomeos, 25 Mayıs tarihinde Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ile Kudüs’te bir araya gelecek. İki ruhani liderin buluşması, Katolik ve Ortodokslar arasında 1054 yılında ortaya çıkan farklılıkların ve aradaki buzların erimesi açısından önem taşıyor.

‘50 yıl sonra’
Fener Rum Patrikhanesi Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Dositheos Anağnostopulos, büyük buluşmayı Milliyet’e şöyle değerlendirdi: “1964 yılında, Ortodoks Ekümenik Patriği I.Athenagoras ile Roma-Katolik Kilisesi Papası VI.Paul, Hristiyanlığın kutsal bir merkezi olan Kudüs te bir araya gelerek İsa Mesih Efendimiz’in Mezar Kilisesi’nde beraber dua etmişti. İki ruhani liderin buluşmasıyla aradaki küskünlüğe son verilmişti. Buluşmanın 50. yıldönümününde bu kez Patrik Bartholomeos ile Papa I.Francis, bir araya gelerek dua edecekler.”
 ‘Ayrılık dinsel, değil kültürel’
Hristiyanlığın iki büyük mezhebi Katolik ve Ortodokslar arasındaki fikir ayrılıklarını nedenlerini açıklayan Katolik Kilisesi Rahibi ve Hristiyan Din Uzmanı Hanri Leylek şunları söyledi: “İki mezhep arasındaki en büyük ayrılık Roma İmparatorluğu’nun doğu ve batı olarak ayrılmasından sonra başladı. Aslında dinsel değil, kültürel bir bölünme yaşandı. Katolikler Latince düşünüş şekliyle inançlarını yorumlarken, doğudaki Ortodokslar, Grekçe ve felsefi düşünerek yorum yaptılar. Ayrılığın özünde imparatorluğun nereden yönetileceği meselesi vardır.”
http://www.milliyet.com.tr/bartholomeos-ve-papa-birlikte-dua-gundem-1886993/?ref=OtherNews

Yorumlar kapatıldı.