İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa Kutsal Topraklar’da

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis, Kutsal Topraklar ziyaretine başladı. Papa üç gün sürecek retei kapsamında ilk olarak Ürdün’e geldi. Beraberinde 30 kişilik delegasyon ve yaklaşık 70 basın mensubuyla başkent Amman’daki Kraliçe Aliya Uluslararası Havaalanı’na inen Papa Francis’i, Kral Abdullah’ın yardımcısı Prens Gazi bin Muhammed karşıladı. Papa Francis’in ziyareti dolayısıyla yüzlerce çocuk , havaalanı çevresinde Vatikan ve Ürdün bayraklarını taşıdı.

Mart 2013’teki Papalık seçiminin ardından ikinci dış gezisine çıkan Francis’i Karliyet Sarayı’nda Kral 2. Abdullah ve Kraliçe Rania ile bir araya geldi.
Ziyaret için güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartılırken, papa’nın bir ayin yöneteceği Amman Uluslararası Stadı’ndaki hazırlıklar da tamamlandı.
FİLİSTİN VE İSRAİL’E GEÇECEK
Papa Francis, bölgedeki ziyaretleri kapsamında Ürdün’ün ardından İsrail ve Filistin’e de gidecek. Gezisinin ikinci günü olan yarın Beytüllahim’e helikopterle geçecek Papa, burada önce Filistinli yetkililerle bir araya gelecek.
Papa, Filistin’in ardından akşam saatlerinde ise Kudüs’e geçecek. Kudüs Müftüsü ile görüşecek Papa, Ağlama Duvarı ile Yahudi Soykırımı Müzesi’ni ziyaret ettikten sonra İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüşecek.
http://www.radikal.com.tr/dunya/papa_kutsal_topraklarda-1193698

Yorumlar kapatıldı.