İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Soykırım Müzesine orijinal yüzlerce fotoğraf

Ermeni Soykırım Müzesi Enstitüsü Ermeni Soykırımı ve sonrasıyla ilgili eşsiz ve zengin bir fotoğraflar koleksiyonunu satın aldı. Gelecek nesillere bellek ve iletiminin önemini vurgulayarak , Yunanistan’dan Khanikian ailesinin mirasçıları Erivan’daki Ermeni Soykırım Müzesi – Enstitüsüne 450 orijinal fotoğrafı bağışladı… Ermeni Soykırımı Müzesi müdürü Hayk Demoyan, “Ermeni Soykırımının 100. Yıl dönümü arifesinde bu koleksiyon ediniminin sadece sembolik değil, müze için olağanüstü bir olay olacağını belirtti. Bu fotoğraflar 2015 yılında açılacak  sergide fotoğraflar arasında özel bir yer bulacaktır, İngiliz askerleri tarafından tutuklanan Jön Türk lideri İsmail Hakkı Bey’in fotoğrafı gerçekten eşsiz bir öneme sahiptir” dedi.

ERİVAN –Ermeni Soykırım Müzesi Enstitüsü Ermeni Soykırımı ve sonrasıyla ilgili eşsiz ve zengin bir fotoğraflar koleksiyonunu satın aldı. . Gelecek nesillere bellek ve iletimi önemini vurgulayarak , Yunanistan’dan Khanikian ailesinin mirasçıları Erivan’daki Ermeni Soykırım Müze – Enstitüsüne 450 orijinal fotoğrafları bağışladı.
Toplama Soykırım sayısız yetimlerin hayatlarını belgeleyen orijinal fotoğrafları içeren, Osmanlı İmparatorluğu , Mısır, Yunanistan ve Suriye , Amerika’nın Near East Relief örgütüyetim bakım faaliyetleri yanı sıra,tarihin bölüm ile ilgili fotoğraflar da yetimhaneler Ermeni Soykırımı . Fotoğrafların çoğunluğu kendi arka tarafta son derece önemli özgün yazıları var .
Ermeni Soykırımı Müze – Enstitüsü , müdürü Hayk Demoyan ,  “Ermeni Soykırımı’nın 100. Yıl dönümü arifesinde bu koleksiyon edinimi sadece sembolik değil, aynı zamanda bizim müze için olağanüstü bir olay olacağını belirtti.  2015 yılında açılacak bir müze sergisinde fotoğraflar arasında sergide özel bir yer bulacaktır. İngiliz askerleri tarafından tutuklanan Jön Türk lideri İsmail Hakkı Bey’in fotoğrafı ” gerçekten eşsiz bir öneme sahiptir
Ermeni Soykırım Müzesi Enstitüsü bu eşsiz koleksiyonun edinimi yaptığı yardım için Yunanistan Gagik Ghalachyan içinErmeni Büyükelçisi teşekkür etti .
Erken Eylül 1915’te ,Osmanlı İmparatorluğu Henry Morgenthau , Amerikan Büyükelçisi o çok gerekli bağış vekatliamları hayatta olanlara destek kaynakları bulma düzenlemek amacıyla özel bir komite kurmak için kabul ettiği , telgraf yoluylaABD Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı .
Ekim , 1915 ,bağış örgütleriErmeni Yardım Komitesi tarafından yürütülmüştür . Bundan önce işletimOrtadoğu’da benzer iki komite daha sonraErmeni Yardım Komitesi ile birleşmiş ve 6 Ağustos’ta , 1919ABDkararıyla ” Near East Relief ” olarak değiştirildi ” Ermeni ve Süryanilere Yardım Komitesi Amerikan ” kuruldu Kongresi.
Başlangıçta geçici Komitesi olarak kurulan , “Near East Relief ” büyük bir örgüt haline dönüştü. Başlangıçta yaklaşık 100.000 $ yükseltmeyi amaçlayan , ancak faaliyeti on beş yıl boyuncaörgüt , mülteci ve yetimleri tasarruf yatırım fazla 110 milyon dolar oldu . Bu insani bir görevKafkasya ,Ortadoğu veBalkanlar’da Amerikan vatandaşları ve misyonerler tarafından yürütülmüştür . Bu, türününilk büyük ölçekli insani çaba oldu
http://www.haberyurdum.com/orijinal-fotografinin-ermeni-soykirim-muzesi-yetenekli-yuzlerce-resim-490204h.html

Yorumlar kapatıldı.