İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni köylü, ‘müftüye keçi verilmesini’ vasiyet etti

Batman’ın Sason ilçesinde 3 hafta önce hayatını kaybeden Ermeni asıllı Misak Kaplan’ın “Hastalığımda beni 3 kez ziyaret eden İlçe Müftüsü Abdulhalık Ocakhanoğlu’na ölümümden sonra bir keçi verilsin” yönündeki vasiyeti oğlu tarafından yerine getirildi. Müftü Ocakhanoğlu, keçiyi Kuran kursuna bağışladı.

Çalışırlar köyündeki Ermeni asıllı Kaplan, ölümünden önce kendisini hastalığı sırasında yalnız bırakmayarak, “geçmiş olsun” ziyaretinde bulunan İlçe Müftüsü Ocakhanoğlu’a bir keçi verilmesini vasiyet etti.
Bir süre önce hayata gözlerini yuman Kaplan’ın oğlu Cemil Kaplan, babasının vasiyetini yerine getirmek için harekete geçti.
Köyde yetiştirdikleri bir keçiyi İlçe Müftüsü Ocakhanoğlu’na veren Kaplan, “Bu babamın bize vasiyetidir” dedi. Müftü Ocakhanoğlu da keçiyi ilçedeki bir Kuran kursuna bağışladı.
Müftü Ocakhanoğlu, yaptığı açıklamada, daha yaşanılır bir dünya için farklılıkları zenginlik kabul etmek gerektiğini belirtti.
Sason’da yaşayan Ermeni asıllı Hristiyan vatandaşları sürekli ziyaret ettiklerini kaydeden Ocakhanoğlu, “Rahmetli Misak amcamızı da 2-3 sefer ziyaret etmiştik. Kendisiyle iyi bir diyaloğumuz vardı. Vefatından önce de bana bir keçi verilmesini vasiyet etmiş. Oğlu da getirip keçiyi bize verdi. Ben de Kuran kurslarımızda okuyan öğrencilerimize bağışladım” diye konuştu
– “Vasiyeti yerine getirdiğim için çok huzurluyum”
Babasının vasiyetini yerine getirmek için keçiyi Müftü Ocakhanoğlu’na hediye ettiğini aktaran Cemil Kaplan da babasının vasiyetini yerine getirdiği için çok huzurlu olduğunu söyledi.
Kaplan, “Müftü bey rahmetli babamı ölüm döşeğinde birkaç defa ziyaret etmişti. Babam vefatından önce bana Müftü beye olan sevgisinden dolayı bir keçi hediye etmemi vasiyet etmişti. Ben de bu vasiyeti yerine getirdiğim için kendimi daha huzurlu hissediyorum” şeklinde konuştu.
Sason Kaymakamı Cihat Arık ise ilçedeki Ermeni asıllı vatandaşlarla devamlı diyalog içerisinde olduklarını ifade ederek, Misak Kaplan’ı kendisinin de birkaç kez ziyaret ettiğini anımsattı.
Arık, “Misak amcanın bu tarz bir vasiyeti birbirimize olan sevgi ve saygımızı daha da pekiştirdi. Kendisine Allah’tan rahmet diler, çocuklarına da bu vasiyeti yerine getirdikleri için teşekkür ederim” dedi.
http://www.timeturk.com/tr/2014/05/22/ermeni-koylu-muftuye-keci-verilmesini-vasiyet-etti.html#.U39vVvl_vC0

Yorumlar kapatıldı.