İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa elçisi: Güney Kafkasya’yı barış bölgesine dönüştürme zamanı geldi

Güney Kafkasya’yı barış, gelişme ve istikrar bölgesine dönüştürme zamanı geldi. Açıklama 21 Mayıs’ta «Avrupa’nın Genişlemesinin 10. Yılı» başlıklı kamusal tartışma esnasında basına açıklamada bulunan Fransa’nın Erivan büyükelçisi Henri Reynaud’dan geldi. Elçi, kuvvet veya kuvvet tehdidi uygulanmasının söz konusu olamıyacağını, bunun kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

Azerbaycan’daki son demeçler  yanısıra AGİT Minsk Grbu eşbaşkanlarının Bakü ziyareti esnasında cumhurbaşkanı ve dışişleri bakanının ülkede olmaması konusunda  Reynaud ″AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarını bölge ziyaretini yorumlaması gereken kişi ben değilim. Ben sadece ateşkesin 20.yılı vesilesiyle eşbaşkanların son duyurusuna dikkat çekmek isterim, burada Madrid’in hukuken eşit güçteki 3 ilkesi zemininde güven ortamının yaratılmasının önemi belirilmekteydi″ dedi. Ancak elçiye göre ne yazık ki, 20 yıl önce ateşkese ilişkin imzalanan anlaşma durumu düzeltmedi, sorun bu güne dek varlığını korumakta.

″AGİT Minsk Grubu eşbaşkanı ülke olarak Fransa sanıyorum misyonunu devam ettirme, yani Karabağ sorununun olası kabul edilebilir alternatiflerinin aranması yönünde tüm çabalarını gösterecektir. Fransa’nın buna hazır olduğuna ilişkin Ermenistan ve Azerbaycan yüksek yönetimi oldukça bilgi sahibiler″  diyen Henri Reynaud, bunun ilk elde  AGİT Minsk Grubu formatında ve doğal olarak AB yetkili organları desteğinde ifadesini bulacağını sözlerine ekledi.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/210320.html

Yorumlar kapatıldı.