İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Taccı’de tartışma istifa getirdi

TACCI başkanlığına seçilen Ermeni asıllı Türk vatandaşı Aret Taşçıyan, seçimlerde şaibe olduğu tartışmalarının ardından zehir zemberek istifa dilekçesini sundu. Ermeni asıllı olması nedeniyle de eleştirildiği iddia edilen Taşçıyan, yapılanların etik olmadığını söyledi….Taşçıyan, istifa dilekçesinde isimlerini vermediği 4 kişilik grubun bu tartışmaları başlattığını beliterek, bu grubun kendi çıkarları için senaryolar yarattıklarını iddia etti. TACCI eski başkanlarından Mustafa Merc ile son seçimde Taşçıyan’ın rakibi olan Ai Koçak ise, Taşçıyan ile şahsi ile ilgili bir sorunun olmadığını, amacın TACCI’yı daha iyi bir noktaya taşımak olduğunu savundular.


TACCI başkanlığına seçilen Ermeni asıllı Türk vatandaşı Aret Taşçıyan, seçimlerde şaibe olduğu tartışmalarının ardından zehir zemberek istifa dilekçesini sundu. Ermeni asıllı olması nedeniyle de eleştirildiği iddia edilen Taşçıyan, yapılanların etik olmadığını söyledi.
DİLEK ESKİ BEZİRKAN – NEW YORK – POSTA212
Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TACCI), şaibe tartışmalarının ardından istfa şoku yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde başkanlığa seçilen Ermeni asıllı Türk vatandaşı Aret Taşçıyan’ın daha başkanlık koltuğuna oturmadan Ermeni asıllı olması ve yönetim kurulu seçimlerinde şaibe olduğu tartışmaları gündemi meşgul etmişti.
Tartışmalar sırasında Tahir Erimli ve Betül Ekmekçi isimli yönetim kurulu üyelerinin ticari bir kuruluşu temsil etmemeleri nedeniyle üyeliklerinin ve dolayısıyla oylarının da geçersiz olduğu belirtilmiş ve olağanüstü genel kurul çağrısında bulunulmuştu.
Taşçıyan, istifa dilekçesinde isimlerini vermediği 4 kişilik grubun bu tartışmaları başlattığını beliterek, bu grubun kendi çıkarları için senaryolar yarattıklarını iddia etti. TACCI eski başkanlarından Mustafa Merc ile son seçimde Taşçıyan’ın rakibi olan Ai Koçak ise, Taşçıyan ile şahsi ile ilgili bir sorunun olmadığını, amacın TACCI’yı daha iyi bir noktaya taşımak olduğunu savundular.
“SENARYO YARATIYORLAR”
“Değerli TACCI Üyeleri” başlığıyla yazılı olarak sunduğu dilekçesinde Taşçıyan, başkan seçilmesinin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başta olmak üzere New York ve Washington’daki resmi ve sivil kuruluşları tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi. Taşçıyan, istifa dilekçesinde özetle şu görüşlere yer verdi:
“Ancak TACCI’nın parlak geleceğinden memnun olmayan dört kişilik grup, kendi çıkarları için yarattıkları senaryolar ile TACCI’nın ismini kullanarak yapay bir g-mail adresinden üyelere ve basına yanıltıcı mesajlar yollamaya başlamışlar ve sanırım üyelerin yüzde 50’den fazlasının desteğini almış olmalılar ki; TACCI’yı olağanüstü genel kurula davet etmeye çalışmaktadırlar.
Bahis konusu kişilerin etik olmayan bu tür davranışları ile hem topluma hem de TACCI’ye telafisi mümkün olmayan zararlar verdikleri gözle görülen bir gerçektir. Bu davranışlar maalesef yönetim kurulunu çalışamaz duruma getirmiştir. Bu şartlar altında çok büyük ümitler ve iyi niyetimle kabul etmiş olduğum TACCI Yönetim Kurulu üyeliğinden ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan üzülerek istifamı sunuyorum.”
3 HAZİRAN’DA GENEL KURUL
Aret TAşçıyan’ın istifasının yazılı olarak vermesi nedeniyle istifanın geçerli olduğu ve olağanüstü genel kurula gidileceği belirtiliyor. Tartışmaların yoğun olarak yaşandığı dönemde olağanüstü genel kurul çağrısının yapıldığı tarih olan 3 Haziran’da toplantı yapılacak. Toplantıda yönetim kurulu üyeleri yeniden seçilecek.
Öte yandan daha önce Taşçıyan’ın rakibi olan Ali Koçak’ın yeniden aday olup olmayacağı ise merak ediliyor. Bu konuda henüz bir karar vermediğini kaydeden Koçak, yönetim kurulunun seçiminin ardından karar vereceğini dile getirdi.
“AMAÇ TACCI’YI GELİŞTİRMEK”
Son yapılan seçimde Taşçıyan’ın rakibi olan Ai Koçak ile TACCI eski başkanlarından Mustafa Merc, istifa dilekçesi ile ilgli değerlendirmede bulundular. Ali Koçak, Taşçıyan’ın bu düşünceleriyle kendilerine haksızlık ettiğini savunarak, “Ortada üyelerin ve oyların geçerli olmadığına dair bir gerçek var. Kendisine karşı olmadığımızı defalarca söyledik.
Bu kadar dramatize edilmesine gerek yok. Yönetim kurulu tekrar seçilir ve Aret Bey isterse yeniden aday olabilir. Yeniden temiz olarak seçilebilir” dedi. TACCI eski başkanlarından Mustafa Merc ise, kimseyle kişisel bir sorunları olmadığını beliterek, “Aret Bey’in genel kurulda yönetim kurulu üyesi olması için oy vermiş insanım. Dolayısıyla onunla ilgili şahsi bir sorunum yok.
Onunla ilgili şahsi bir sorunum olsaydı o zaman oy vermezdim” diye konuştu. Başkanlığı döneminde TACCI”nın 150 kadar üyesi olmasına rağmen bugün 40’lara indiğini kaydeden Merc, “Ticaret Odası’nın kuruluşundan beri hizmet veren, maddi ve manevi katkıda bulunan bir kişiyim. Daha iyiye gitmesi için çaba gösteriyorum. 2002’den beri maddi ve manevi yaptığımız katkılar bundan sonra da yapacaklarımın teminatıdır” açıklamasında bulundu.

http://posta212.com/guncel/taccide-tartisma-istifa-getirdi

Yorumlar kapatıldı.