İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Stk”lardan Belediye Meclis Üye Önder”e Tepki

STK temsilcileri adına bir açıklama yapan ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Osmanlı Devleti tarafından 1915 yılında isyancı Ermeni çetelerine karşı yapılmış olan tehciri sözde Ermeni soykırımı olarak değerlendirip, 24 Nisan 2014 günü basın açıklaması yapan Iğdır Belediye Meclis Üyesi Önder’in, o gün bölgede namuslarını, çoluk çocuklarını ve topraklarını korumak için kahramanca mücadele vermiş olan Hamidiye Alayları’nın Ermenilere katliam yaptıklarını söyleyerek o dönem mücadele içinde bulunan aşiret beylerini katil olarak ima etmiş olmasını şiddetle kınadıklarını söyledi. Gülbey, “Mensup olduğu siyasi parti il örgütü, genel merkezlerinin kararı olduğunu açıklayarak tekrar katliam olduğunu tekrarlamış ve Ermenilerden özür dilenmesini belirtmişlerdir. (Iğdır, Şaziye Önder gibi bir aydına sahip olduğu için gurur duymalıdır. İnsafszı avcıya hizmet edenler insan olamaz. HYETERT)

***
Iğdır’da, Uluslararası Asılsız Ermeni Uluslararası İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Iğdır Belediye Meclis Üyesi Şaziye Önder’in 24 Nisan 2014 tarihinde sözde Ermeni soykırımı ile ilgili yapmış olduğu açıklamaya tepki gösterdiler.
Iğdır’da, Uluslararası Asılsız Ermeni Uluslararası İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Iğdır Belediye Meclis Üyesi Şaziye Önder’in 24 Nisan 2014 tarihinde sözde Ermeni soykırımı ile ilgili yapmış olduğu açıklamaya tepki gösterdiler.
ASİMDER Genel Merkezi binasında düzenlenen basın açıklamasına ATADER, GENÇDER, 1974 Kıbrıs Barış Hareketine Katılanlar Dayanışma Derneği, Aydınlar Ocağı Iğdır Şubesi, Şair ve Yazarlar Derneği ve Türk Eğitim-Sen Iğdır Şube Başkanlığı, Iğdır Belediye Meclis Üyesi Şaziye Önder’in 24 Nisan 2014 tarihinde sözde Ermeni soykırımı ile ilgili yapmış olduğu açıklamadan dolayı tepki gösterdiler. STK temsilcileri adına bir açıklama yapan ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Osmanlı Devleti tarafından 1915 yılında isyancı Ermeni çetelerine karşı yapılmış olan tehciri sözde Ermeni soykırımı olarak değerlendirip, 24 Nisan 2014 günü basın açıklaması yapan Iğdır Belediye Meclis Üyesi Önder’in, o gün bölgede namuslarını, çoluk çocuklarını ve topraklarını korumak için kahramanca mücadele vermiş olan Hamidiye Alayları’nın Ermenilere katliam yaptıklarını söyleyerek o dönem mücadele içinde bulunan aşiret beylerini katil olarak ima etmiş olmasını şiddetle kınadıklarını söyledi. Gülbey, “Mensup olduğu siyasi parti il örgütü, genel merkezlerinin kararı olduğunu açıklayarak tekrar katliam olduğunu tekrarlamış ve Ermenilerden özür dilenmesini belirtmişlerdir. Bizler STK temsilcileri olarak bu siyasi partinin genel merkezi adına varsa böyle bir resmi kınama yazısı, bunun tarafımıza iletilmesini istiyoruz. Bu belediye meclisi üyesi arkadaşın, Iğdır Belediyesi web sitesi sayfasında yayımlanıp daha sonra tepkilerden dolayı kaldırılması da manidardır. Belediye web sitesinde yayımlanması belediye adına yapılmış sayılır, o zaman 25 meclis üyesi BDP ve MHP meclis üyelerinin de tümünü bağlar, itiraz edilmemişse kabullenilmiştir demektir. Hamidiye Alayları’nda görev alan Kürt liderleri, bu alaylara katılırken tek başlarına girmediler. Osmanlı Devleti ümmetçilikle yönetildiği için dini alim ve liderlerin sözleri kanun gibiydi. Onun için Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde ve şehrimizdeki alaylarda görev alan Kürt liderler Ali Mirze Bey, Hasan Nado Bey, Fettah Bey, Kerem Bey ve Kınyas Kartal Bey, bölgede önem arz eden Said Nursi, Ahmed-i Hani ve Halife İbrahim Güneş gibi dini alimlerle istişare yaparak ve onların izinleri alınarak katılmışlardır. Bu dini alimlerin bugün heykellerini diken bu siyasi parti yetkilileri ya tarihi bilmiyor ya da bunları saydıklarından değil de ideolojik olarak dikmişlerdir. Biz STK’lar bu belediye meclis üyesi arkadaşa sormak istiyoruz, bu kahramanlara ima ettiğiniz ‘katliam yaptılar’ sözünü bu dini alimlere de mi söylüyorsunuz? Büyük dedelerine katil diye ima eden bu belediye meclis üyesi arkadaşa bu milli kahramanların torunları niye sessizler? Bu hakaret karşısında daha ne kadar suskun kalacaklar anlamış değiliz. Kahramanların torunlarına sesleniyoruz, ne mutlu atalarına sahip çıkanlara, sözünü hatırlatmak isterim” şeklinde konuştu.
http://www.haberyurdum.com/stk-lardan-belediye-meclis-uye-onder-e-tepki-483183h.html

Yorumlar kapatıldı.