İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Bartholomeos, Almanya ziyaretini Dachau’da sonlandırdı

Patrik Bartholomeos, Almanya ziyaretini Dachau’da sonlandırdı. Yaklaşık bir haftadır Almanya’da resmi ziyaretlerde bulunan Fener Rum Patriği Bartholomeos’un son ziyaretini Dachau Anma Kampı’na gerçekleştirdiği bildirildi. İstanbul’a dönmeden önce Bartholomeos’un anma merkezinde Dachau Türk İslam Cemiyeti yetkilileri, Protestan Kilisesi’nin Eyalet Piskopos’u Heinrich Bedford-Strohm, Bavyera İsrail Kültür Cemiyeti yetkilileri ile buluştuğu belirtildi.

İstanbul’a dönmeden önce Bartholomeos’un anma merkezinde Dachau Türk İslam Cemiyeti yetkilileri, Protestan Kilisesi’nin Eyalet Piskopos’u Heinrich Bedford-Strohm, Bavyera İsrail Kültür Cemiyeti yetkilileri ile buluştuğu belirtildi. Merkezde bir konuşma yapan Bartholomeos, Nazi döneminde kurban giden vatandaşları andı. Cuma günü Bavyera Başbakanı Horst Seehofer ile görüşen Bartholomoes, Pazar günü de Münih’in önemli kiliselerinden ‘Allerheiligenkirche’de bir ayin düzenlemişti.
Berlin’de Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Başbakan Angela Merkel ve Meclis Başkanı Norbert Lammert tarafından da karşılanan Bartholomeos, Cumartesi günü ise farklı din ve etnik kökenden insanlara karşı önyargıların kırılması için zamana ve çalışmaya ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı. Almanya’nın önde gelen üniversitelerinden Münih Üniversitesi’nden (LMU) bir de fahri doktora unvanı alan Bartholomeos, ekolojik krizin geleceğin en büyük sorunlarında biri olacağını söyledi ve doğal kaynakların daha tasarruflu kullanılmasını istedi. CİHAN
Kaynak: http://www.haberimport.com/haber/patrik-bartholomeos-almanya-ziyaretini-dachauda-sonlandirdi-373123.htm

Yorumlar kapatıldı.