İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Mereto’ya tırmanmak istiyoruz”

Dünyada 4 ülkenin tanıdığı Abhazya’daki Sasonlu Ermeniler, Batman-Muş sınırındaki 2973 metre yüksekliğindeki Mereto dağına tırmanmak istiyor. Mereto zirvesindeki kiliseyi merak ettiklerini belirten Abhazya’nın Gagra şehrindeki Ermeniler, “Ağrı dağı kadar Mereto dağı da bizim için kutsal. Atalarımız yıllar önce Mereto dağı eteğinden Rusya’nın çeşitli bölgelerine yerleştiler. Çözüm süreciyle birlikte inanç turizmin hareketlendiği Güneydoğu bölgesini merak ediyoruz. Çözüm süreci bize umut verdi. Mereto dağının zirvesindeki kilise başta olmak üzere kutsal mekanlarımızı ziyaret etmek istiyoruz.

***
* Rusya’nın tanıdığı küçük ülke olan Abhazya’daki Ermeniler, atalarının yıllar önce göçtüğü 2973 metre yüksekliğindeki Mereto’ya bu yıl tırmanmak istiyor.
“ÇÖZÜM SÜRECİ BİZİ UMUTLANDIRDI”
Dünyada 4 ülkenin tanıdığı Abhazya’daki Sasonlu Ermeniler, Batman-Muş sınırındaki 2973 metre yüksekliğindeki Mereto dağına tırmanmak istiyor. Mereto zirvesindeki kiliseyi merak ettiklerini belirten Abhazya’nın Gagra şehrindeki Ermeniler, “Ağrı dağı kadar Mereto dağı da bizim için kutsal. Atalarımız yıllar önce Mereto dağı eteğinden Rusya’nın çeşitli bölgelerine yerleştiler. Çözüm süreciyle birlikte inanç turizmin hareketlendiği Güneydoğu bölgesini merak ediyoruz. Çözüm süreci bize umut verdi. Mereto dağının zirvesindeki kilise başta olmak üzere kutsal mekanlarımızı ziyaret etmek istiyoruz. Erivan’dan Sason’a her yıl çok sayıda Ermeni gidiyor. Bu yıl Abhazya’dan çok sayıda kişi Mereto dağı yolcuğuna
http://www.batmancagdas.com/gundem/meretoya-tirmanmak-istiyoruz-h33846.html

Yorumlar kapatıldı.