İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Erdoğan iyi adım attı”

Batman’ın Sason ilçesinin köylerinden 1915 olaylarında Rusya ve Erivan bölgesine yerleşen Ermenilerin izini Abhazya’nın Gagra kentinde bulduk. Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ermeni olan Abhazya’da polis, lokantacı ve çiftçilik yapan Sasonlu Ermeniler; “İlk kez Türkiye’de Başbakan’ın ağzından Ermeni soykırımıyla ilgili taziye mesajı duyuyoruz. Keşke önceki Başbakanlarda bu erdemliliği gösterseydi” diyorlar. Batman’ın Sason ilçesinin köylerinden 1915 olaylarında Rusya ve Erivan bölgesine yerleşen Ermenilerin izini Abhazya’nın Gagra kentinde bulduk.

***
Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ermeni olan Abhazya’da polis, lokantacı ve çiftçilik yapan Sasonlu Ermeniler; “İlk kez Türkiye’de Başbakan’ın ağzından Ermeni soykırımıyla ilgili taziye mesajı duyuyoruz. Keşke önceki Başbakanlarda bu erdemliliği gösterseydi” diyorlar.
“BÜYÜKLERİMİZ SASON’DAN BURAYA GÖÇTÜ”
1915 Soykırımın ardından Batman’ın Sason ilçesinden ağırlıklı Ermenilerin göçtükleri Rusya’nın farklı bölgelerinden yakından takip ettikleri Türkiye’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adımlarını olumlu bulduklarını söylüyorlar. Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ermeni olan Abhazya’da turistik şehri olan Gagra’da yaşayanların yarısı Ermeni. Batman’ın Sason ve Kozluk ilçelerinin köylerinden atalarının yıllar öncesinden Gagra şehrine yerleştiğini belirten 51 yaşındaki polis memuru Danyelyan Yegise; “Ermeniyim. 20 yıldır Abhazya’da polisim. Babam vefat etmeden Sason’dan buraya geldiğimizi söylerdi. Burada doğdum. Türkiye’yi görmüş değilim. Hayalimde bir gün oralara gelmek var. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ermenilerle ilgili mesajını anlamlı buluyoruz. Bu iyi adımların devamını bekliyoruz. Türkiye’deki akrabalarımı tanımak isterdim. 60 bin nüfuslu Gagra’nın yarısı Ermeni kökenlidir” dedi.

“KEŞKE ÖNCEKİLERDE BU ADIMI ATSAYDI”
Rusya sınırındaki Abhazya’nın turistik şehri Gagra’da lokantacılık yapan Sason kökenli ermeni iki çocuk annesi Senvio Dapçiyon, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1915 soykırımıyla ilgili mesajlarını ilgiyle takip ettiklerini söyledi. Soykırım olayından 99 yıl geçtikten sonra Erdoğan’ın Ermeni’lerle ilgili verdiği mesajı önceki Başbakanlarında söylemesini beklediklerini ifade eden Dapçiyon, şöyle devam etti; “Bizler insanız. Geçmişte yaşayanların faturasını şimdiki kuşağa mal edecek değiliz. Keşke Erdoğan’dan öncekilerde bu taziye mesajını verselerdi. Ailem Sason’dan buraya gelmiş. Ermenistan’da doğdum. 1992’de Gürcüler Abhazya’ya saldırdığında eşim Abhazlara yardıma gitti. O’nu savaşta kaybettim. Burada rahatız. Lokantacılıkla ailemi geçindiriyorum. Fakat atalarımın doğduğu Sason’u bir gün görmeye geleceğim.”

http://www.batmancagdas.com/gundem/erdogan-iyi-adim-atti-h33791.html

Yorumlar kapatıldı.