İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Bartholomeos, Türkiye’nin AB Üyeliğini Desteklediğini Söyledi

Fener Rum Patriği Bartholomeos, 10 günlük Almanya ziyaretinde Stuttgart’ın ardından Bonn kentinde temaslarda bulundu. Ziyaretleri kapsamında Berlin, Münih ve Frankfurt’ta da gidecek olan Bartholomeos, dini törenlere katılacak…Fener Rum Patriği Bartholomeos, Almanya’da, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine tam destek verdiğini söyledi. Bartholomeos, “Ekümenik Patriklik, Türkiye’nin AB’ye üyeliğini istiyor, destekledi ve destekleyecek” dedi.

 FENER Rum Patriği Bartholomeos, Almanya’da, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine tam destek verdiğini söyledi. Bartholomeos, “Ekümenik Patriklik, Türkiye’nin AB’ye üyeliğini istiyor, destekledi ve destekleyecek” dedi.
Fener Rum Patriği Bartholomeos, 10 günlük Almanya ziyaretinde Stuttgart’ın ardından Bonn kentinde temaslarda bulundu. Ziyaretleri kapsamında Berlin, Münih ve Frankfurt’ta da gidecek olan Bartholomeos, dini törenlere katılacak. Fener Rum Patriği Bartholomeos, Bonn’da Alman Piskoposlar Konferansı’nda basın toplantısı düzenledi. Bartholomeos burada, Alman Piskoposlar Konferansı Ekümenik Komisyonu Başkanı Piskopos Dr. Gerhard Feige ve Almanya Yunan Ortodoks Metropoliti Augustinos ile basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir soru üzerine Bartholomeos, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine destek verdiklerini belirterek, “Ekümenik Patriklik, Türkiye’nin AB’ye üyeliğini istiyor, destekledi ve destekleyecek” dedi.
“İKİ TARAF İÇİN DE ZENGİNLİK OLACAKTIR”
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Rumca’dan Almanca’ya çevrilen konuşmasında Türkiye’nin AB’ye üyeliğini desteklediği ifadeleri şöyle:
“Politik bir gücümüz olmadığını biliyoruz. Buna rağmen Ekümenik Patriklik olarak Türkiye’nin AB ailesinin bir üyesi olmasını her zaman destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye’de ve başka ülkelerde AB’yi bir Hıristiyan kulübü olarak görenler var. Ama AB bir çok açılımlar yaptı. Dini konularda da açılımlar oldu. Türkiye AB’ye üye olmak istiyorsa elbette AB’nin Hıristiyan değerleri üzerine kurulduğunu biliyor. Ama AB’nin desteklediği ya da koruduğu bu değerler sadece Hıristiyanlar için değil, tüm insanlık için geçerli evrensel değerlerdir. Türkiye’nin AB’ye üyeliği her iki taraf için de bir zenginlik olacaktır. Türkiye veya üye olmak isteyen diğer ülkeler elbette gerekli kriterleri yerine getirmek zorundalar. Konuşmamın sonunda şunu tekrar tekrar isterim ki; Ekümenik Patriklik, Türkiye’nin AB üyeliğini istiyor, destekledi ve destekleyecek.”
HA (GD/SSA)
Kaynak: DHA

http://haberciniz.biz/patrik-bartholomeos-turkiyenin-ab-uyeligini-destekledigini-soyledi-2860013h.htm

Yorumlar kapatıldı.