İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hollande: Fransa, her zaman Ermenistan’ın yanında olacaktır

Fransa bölgedeki tüm 3 ülkeyle de iyi ilişkilere sahiptir. Paris, özellikle Ermenistan’la barış ve dostluk istiyor. Fransa her zaman Ermenistan’ın yanındadır. Açıklama bugün 13 Mayıs’ta Erivan’da Ermenistan ve Fransa cumhurbaşkanları ortak basın toplantısı esnasında Fransa cumhurbaşkanı Françoise Hollande’dan geldi.

Fransız cumhurbaşkanı, iki ülke arasında eski tarihi bağlar olduğunu hatırlattı. Hollande, Ermeni Diasporasının Fransız yaşamındaki rolü konusunda ″Onlar Fransızlar, ancak yurtlarıyla özel bağa sahipler″  ifadesini kullandı.
Hollande, Ermenistan’ın Uluslararası Frankofoni Örgütü üyesi olduğunu, Ermenistan’da anaokulundan üniversieye kadar Fransızca öğrenilebileceğini, Erivan’da Fransız Ünivesitesi olduğunu, bunun Lyon Üniv. beraber ortaklaşa uzmanlar hazırladığını, bunların her iki ülkede de çalışabileceklerini ifade etti.
Hollande, Ermeni Soykırımının 100. Yılında Ermenistan’ı ziyaret etmeye kararlı olduğunu bir kez daha duyurdu. Fransa cumhurbaşkanı «Barış ve uzlaşı sözleriyle çok eziyetler taşımış bir millete hitap edebilmek için, ürkütücü Yegherni hatırlatmak için» 24 Nisan 2014’te Erivan’da olacağını duyurdu.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/208884.html

Yorumlar kapatıldı.