İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan, AB’yle ilişkilerini ve RF’yle ticari birliğini bir arada yürütebilir.

Hollande ″Ermenistan AB’yle ilişkilerini ve Rusya’yla ticari birliğini bir arada yürütebilir. Benim için bu sorun değil. Bu senaryo üzerinde çalışma gerek″ dedi… Hollande, bunun Ermenistan için özel bir model olması gerektiğini kadetti.

***
Açıklama 12 Mayıs’ta resmi ziyareti çerçevesinde Erivan’da bulunan Fransa cumhurbaşkanı Françoise Hollande’ın birkaç gazeteciye verdiği röportajla geldi. Erivan’da Ermeni-Fransız Ekonomik Forumu esnasında sarfettiği ″Ermenistan’ın Avrupa Birliğiyle, Ermenistan’ın Gümrük Birliği üyeliğiyle çelişmeyecek bir ortaklık modeli bulmak gerek″ düşüncesine ilişkin olarak Hollande, bunun Ermenistan için özel bir model olması gerektiğini kadetti.
Hollande ″Ermenistan AB’yle ilişkilerini ve Rusya’yla ticari birliğini bir arada yürütebilir. Benim için bu sorun değil. Bu senaryo üzerinde çalışma gerek″ dedi.
Dağlık Karabağ çatılşmasının çözüm sürecine ilişkin olarak Hollande, soruna ‘global’ çözüm bulunması için çaba gösterilmesinin gerekli olduğunu ifade ederek:
″Bugün ateşkesin 20. Yılını kutluyoruz. 20 yıl oldukça uzun bir süre. Biz, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanı ülke olarak, nihai çözüm, global çözüm bulma yönünde çalışmalıyız. İşte bu sebeple de dün Azerbaycan’daydım, bugünse Ermenistan’dayım″ dedi.
Françoise Hollande’ın 12 Mayıs’ta Ermenistan’a 2 günlük resmi ziyarette bulunduğunu hatırlatalım.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/208825.html

Yorumlar kapatıldı.