İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Akmerkez Paskalya Yumurtalarıyla Renkleniyor!

İstanbul’un en eski okullarından Özel Tarkmanças Ermeni İlkokulu ve Ortaokulu’nun İstanbul’daki 16 Ermeni okulu ile düzenlediği “Paskalya Yumurtası Tasarım Festivali”nin rengarenk dev yumurtaları, şimdi AKMERKEZ’de. Serginin açılışı 12 Mayıs Pazartesi günü, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar tarafından yapılmıştır.



Özel Tarkmanças Ermeni İlkokulu ve Ortaokulu’nun 20 Nisan Pazar Paskalya günü  Kumkapı’daki Meryem Ana Kilisesi Kazaz Amira Salonu’nda İstanbul’daki 16 Ermeni okulu ile birlikte düzenlediği  “Paskalya Yumurtası Desen Tasarımı Festivali” büyük ilgi gördü. Paskalya günü kutlamalarına katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Av.Murat Hazinedar’ın büyük ilgi gösterdiği sergi, şimdi Beşiktaş Belediyesi himayesinde ve Akmerkez’in desteği ile AKMERKEZ’de gerçekleşiyor.

Sırayla:
1.- Anarat Hığutyun 
2.- Bezciyan
3.- Bomonti
4.- Dadyan
5.- Esayan
6.- Feriköy
7.- Getronagan
8.- Kalfayan
9.- Karagözyan
10.-Levon Vartuyna
11.-Pangaltı
12.- Sahakyan Nunyan
13.-Surp Haç Tıbrevank
14.-Tarkmanças
15.- Yeşilköy
Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ın 12 Mayıs Pazartesi günü açılışını yaptığı ve 20 Mayıs’a kadar açık kalacak olan sergiyle, birbirinden farklı tasarımları ve renkleri ile dikkat çeken Paskalya yumurtaları, halkımızın beğenisine sunuluyor.

Çocukların sanata olan ilgilerini arttırarak resim yeteneklerini geliştirmeyi ve Ermeni okulları arasındaki iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen festival,  aynı zamanda toplum içindeki manevi bağların, birlik duygularının birleştirmeyi amaçlıyor. Akmerkez’de havuz katında sergilenecek Paskalya yumurtaları, Paskalya’nın manevi değerleri olan hoşgörü, sevgi, barış ve birlik gibi değerlere şimdi daha çok insanı davet ediyor.

Saygılarımla,

Nurhan Palakoğlu  / nurhan.palakoglu@gmail.com


Beşiktaş Belediye Başkan Danışmanı

Yorumlar kapatıldı.