İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Bartholomeos Almanya’da

Bartholomeos, on günlük Almanya ziyaretine Stuttgart’tan başladı. Fener Rum Patriği Bartholomeos, on günlük Almanya ziyaretine Stuttgart’tan başladı. Bartholomeos, ziyaretleri kapsamında Bonn, Berlin, Münih ve Frankfurt’ta temaslarda bulunacak ve dini törenlere katılacak.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Almanya temaslarına Stuttgart şehrinden başladı. Baden Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann, Bartholomeos’u ve beraberindeki dini heyeti Neue Schlos Sarayı’nda kabul etti. Yaklaşık 500 davetlinin katıldığı programda konuşan Başbakan Kretschmann, Patrik Bartholomeos’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaretin büyük bir onur ve Yunan-Ortodoks Kilisesi ile uzun yıllardır korunan iyi ve istikrarlı ilişkilerin ifadesi olduğuna işaret eden Kretschmann, aynı zamanda bu ziyaretin Baden Württemberg’deki Yunan-Ortodoks Hristiyanların, topluma entegre ve onların inanç ve kültürünün toplumsal hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunun onayı olduğunu belirtti. Başbakan Kretschmann ayrıca Patrik Bartholomeos’un uzun yıllardan beri yorulmadan çevre koruma konusundaki katkılarından söz etti.
Kretschmann konuşmasında, Türkiye’de yaşayan Hristiyanların durumuna değindi ve Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılmasını talep etti. Başbakan Kretschmann, Ekim 2012’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile olumlu geçen görüşmelere rağmen Heybeliada Ruhban Okulu’nun halen açılmamış olmasını eleştirdi. Türkiye’nin, AB yolunun açık olduğuna dikkat çeken Kretschmann, Türkiye’nin öncelikle farklı dini inanışlara hoşgörülü olduğunu göstermek zorunda olduğunu kaydetti.
Çevre duyarlılığı ile de tanınan Patrik Bartholomeos ise konuşmasında çevrenin korunmasına ve bu konuda hassas davranılmasına geniş yer verdi. Bartholomeos, çevrenin korunması ile ilgili İncil’den de bazı bölümler okuyarak Patrikhanenin uzun yıllar çevre koruma konusunda yaptığı faaliyetlerden söz etti. Patrik Bartholomeos, “Kiliseler olarak hukuki ve siyasi yetkimiz yok ancak insanları çevreye daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.
Patrik Bartholomeos Almanya ziyaretleri kapsamında Bonn, Berlin, Münih ve Frankfurt’ta temaslarda bulunacak ve dini törenlere katılacak.
CİHAN

http://www.yazete.com/dunya/patrik-bartholomeos-almanyada-771066.html

Yorumlar kapatıldı.