İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şarmazanov: Ermenistan, Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşme sürecinden güvenilir partnör olarak çıktı

Ermenistan Millet Meclisi Başkanı Eduard Şarmazanov, Erivan resmi çevrelerinin birçok defalar, Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşme sürecinde her tür ön koşulların kabul edilemez olduğunu ifade ettiğini belirterek ″Dahası, Ermenistan Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşme sürecinden güçlü ve güvenilir partnör olarak çıktı. Biz bu süreçte, Ermeni-Türk ilişkileri sorununu daha iyi ortaya koyabildik, Ermeni Soykırımının tartışma konuysu olmadığını kanıtladık, Tarihçiler Komisyonu varolamaz, Ermeni-Türk ilişkilerinde ön koşullar olamaz ve bu hiçbir şekilde Dağlık Karabağ sorunuyla bağlantılandırılamaz″  dedi ve sözlerinin devamında anılan meselede Ermenistan’ın sadece uluslararası toplumdan destek almadığını aynı zamanda  Türkiye’ye yönelik kınama sözleri sarf edildiğini de kaydetti.

Şarmazanov: Ermenistan, Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşme sürecinden güvenilir partnör olarak çıktı
Ermeni-Türk Protokolleri cumhurbaşkanının yetkisi sınırlarındadır, ancak cumhurbaşkanı 24 Nisan’da imza işlem müddetinin tükenmiş sayılacağı günün uzakta olmadığını ilan etti. Açıklama 8 Mayıs’ta öğrencilerle gerçekleşen buluşması esnasında Ermeni-Türk Protokollerinden imzaların çekilme gerekliliğine ilişkin soruyu yanıtlayan Ermenistan Millet Meclisi Bşk. Eduard Şarmazanov’dan geldi.
Şarmazanov, Erivan resmi çevrelerinin birçok defalar, Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşme sürecinde her tür ön koşulların kabul edilemez olduğunu ifade ettiğini beliterek ″Dahası, Ermenistan Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşme sürecinden güçlü ve güvenilir partnör olarak çıktı. Biz bu süreçte, Ermeni-Türk ilişkileri sorununu daha iyi ortaya koyabildik, Ermeni Soykırımının tartışma konuysu olmadığını kanıtladık, Tarihçiler Komisyonu varolamaz, Ermeni-Türk ilişkilerinde ön koşullar olamaz ve bu hiçbir şekilde Dağlık Karabağ sorunuyla bağlantılandırılamaz″  dedi ve sözlerinin devamında anılan meselede Ermenistan’ın sadece uluslararası toplumdan destek almadığını aynı zamanda  Türkiye’ye yönelik kınama sözleri sarf edildiğini de kaydetti.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/208256.html

Yorumlar kapatıldı.