İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Zafer Gününü kutluyor

Ermenistan II. Dünya Savaşı Zaferinin 69. Yıldönümünü kutluyor. Esas etkinlikler Zafer Parkında gerçekleştirilecektir. Savaş muharipleri, gaziler, savunma sektörü temsilcileri, okul öğrencileri burada toplanacaklar. Ebediyet Ateşi yakınına çiçek koyma töreni gerçekleştirilecek. Saat 17:00-20:00 arasında Erivan Zakyan Sokağında bulunan Çocuk Parkında bayram konseri gerçekleştirilecektir.

II. Dünya Savaşına Ermenistan’dan yarım milyonu aşkın, Diaspora’dan 100 bin (4 bini Ermenistan’dan, 1600’ü Dağlık Karabağ’dan diğerleri diğer Sovyet cumhuriyetlerinden ve Diasporadan 10 bini bayan olmak üzere) Ermeni katıldı.
Savaşın farklı cephelerinde tamamıyla Ermenilerden oluşan 6 tümen, ve esas personeli Ermenilerden oluşan 7 tümen yer aldı.
Ermeni halkı bu savaşa Hovhannes Baghramyan, Hamazasp Babajanyan, Sergey Khudyakov ve Sergey Avakov’dan oluşan 4 mareşal ve bir amiral olan Hovhannes İsakov’u verdi. Yaklaşık 70 Ermeni general tümen ve daha büyük birlikleri yönettiler. 100 bini aşkın Ermeni SSCB kahramanı ünvanıyla ödüllendirildiler, bunlardan Hovhannes Baghramyan ve Nelson Stepanyan iki kez kahramanlık ünvanıyla taltif edildiler.
Ermeni halkı 9 Mayıs’ta bir zafer daha kazandı. 22 yıl önce bu gün Şuşi’nin Kurtuluş Operasyonuyla sonuçlandı. Şuşi’nin kurtuluşu 8 Mayıs 1992’de başladı. Hücum birkaç doğrulta gerçekleştirildi. Operasyon yaklaşık 36 saat sürdü. 9 Mayıs sabah 04:00 hasmın tüm kuvvetleri Şuşi’yi terk etmiş durumdaydı.
Ermeni tarafı Şuşi’yi kurtarırken 58 savaşçı, Azerbaycan tarafı ise 200 kayıp vedi. Şuşi’nin kurtuluşu Karabağ Savaşının tüm seyrini dönüştürdü.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/208274.html

Yorumlar kapatıldı.