İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan-Türkiye ilişkilerinde sivil adım

Türkiye ve Ermenistan ilişkilerinin düzene girmesi için sivil toplum kuruluşları, devreye girdi.Başbakan Erdoğan’ın 1915 olaylarına ilişkin, taziye mesajının ardından, Türkiye ve Ermenistan ilişkilerinin düzene girmesi için sivil toplum kuruluşları, devreye girdi. Türkiye ve Ermenistan’dan sekiz sivil toplum kuruluşu tarafından yürütülen Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı, projelere hibede bulunacağını açıkladı. Program Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine ve kapalı sınırın açılmasına yönelik sivil toplum faaliyetlerini destekliyor. Toplam bütçesi 200 bin Euro olan hibe programı, yaklaşık 20 farklı proje teklifine 5 bin ilâ 30 bin euro arasında bir hibe desteği sunmayı hedefliyor.

Türkiye ve Ermenistan’dan sekiz sivil toplum kuruluşu tarafından Avrupa Birliği’nin istikrar aracı altındaki finansmanı ile yürütülen Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı kapsamında dağıtılacak hibeler için başvuru çağrısı yapıldı. Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine ve kapalı sınırın açılmasına yönelik sivil toplum faaliyetlerini desteklemek için geliştirilen program, iki ülke halkı arasındaki temasların artırılması, ekonomi ve iş dünyası arasında bağların güçlendirilmesi, eğitim ve kültür faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve her iki toplumda tarafsız bilgiye erişimin kolaylaştırılmasını hedefliyor.
Programı yürütecek konsorsiyum, Ermenistan’dan Civilitas Foundation, Eurasia Partnership Foundation, Public Journalism Club, Regional Studies Center; Türkiye’den Anadolu Kültür, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı, Helsinki Yurttaşlar Derneği (hYD) ve Hrant Dink Vakfı’ndan oluşuyor.
DİYALOG SÜRECİNE YENİ AKTÖRLER
Programın en önemli önceliklerinden biri kapsayıcılık, diyalog sürecine yeni aktörlerin katılımını teşvik etmek ve desteklemek. Bu doğrultuda, Konsorsiyum, Türkiye ve Ermenistan’dan Konsorsiyum üyeleri dışındaki birey ve sivil toplum kuruluşlarını desteklemek amacıyla bir Hibe Programı oluşturdu. Hibe Programı, her iki ülkeden birey ve kuruluşları, Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programının genel hedefine katkı sağlayacak ve çarpan etkisi yaratacak proje fikirlerini sunmaya ve hayata geçirmeye davet ediyor.
Hibe Programı, her iki ülkeden Konsorsiyum üyeleri dışındaki birey ve sivil toplum kuruluşlarının başvurularına açık olacak. Ermenistan ve Türkiye vatandaşları, Ermenistan ve Türkiye’de resmi ikameti olan bireyler Hibe Programına başvurabilecek.
http://www.gercekgundem.com/dunya/43117/ermenistanturkiye-iliskilerinde-sivil-adim

Yorumlar kapatıldı.