İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenilerin yüreğine su serptiniz

Şimdi de, Ermeni cemiyet hayatından haberlerin yer aldığı haftalık Luys Magazin’de Erdoğan’a övgü yazısı yayımlandı. Derginin sahibi Aram Kuran, Başbakan’ın açıklamasının Ermenilerin yüreğine su serptiğini yazdı. Taziyenin her satırının insani olgularla bezeli olduğunu yazan Kuran, makalesinde şu ifadelere yer verdi: “Biz Ermeniler mezarlık ziyaretinde okunan dualardan sonra mezara su dökeriz. Bu basit bir toprağın sulanması değildir. Ruhların şad olması için simgesel bir su serpmedir. İşte siz de sevgili Başbakanım 23 Nisan’da vermiş olduğunuz mesajla bütün dünyadaki Ermenilerin yüreklerine su serptiniz.” ( Bu da başka bir örnek. HYTERT)

***
Ermeni yazar Aram Kuran, Başbakan’ın 1915 taziyesini Luys dergisindeki köşesine taşıdı. Kuran, Erdoğan’a teşekkürünü şöyle ifade etti: Biz duadan sonra mezara su dökeriz. Siz de Ermenilerin yüreklerine su serptiniz.
Erdoğan’ın 1915 taziyesinin Ermeni cemaatindeki yankıları sürüyor… Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Başbakan, tehcir sırasında yaşanan olaylarla ilgili mesaj yayınlamış ve ölenlerin torunlarına başsağlığı dilemişti. Sonrasında Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan, beraberinde bir heyetle Başbakan Erdoğan’a ‘teşekkür’ ziyareti gerçekleştirmişti. 
HER SATIRINDA İNSANİ OLGULAR
Şimdi de, Ermeni cemiyet hayatından haberlerin yer aldığı haftalık Luys Magazin’de Erdoğan’a övgü yazısı yayımlandı. Derginin sahibi Aram Kuran, Başbakan’ın açıklamasının Ermenilerin yüreğine su serptiğini yazdı. Taziyenin her satırının insani olgularla bezeli olduğunu yazan Kuran, makalesinde şu ifadelere yer verdi: “Biz Ermeniler mezarlık ziyaretinde okunan dualardan sonra mezara su dökeriz. Bu basit bir toprağın sulanması değildir. Ruhların şad olması için simgesel bir su serpmedir. İşte siz de sevgili Başbakanım 23 Nisan’da vermiş olduğunuz mesajla bütün dünyadaki Ermenilerin yüreklerine su serptiniz.”

http://www.aksam.com.tr/siyaset/ermenilerin-yuregine-su-serptiniz/haber-305966

Yorumlar kapatıldı.