İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD Kongre üyesi: Türkiye Ermeni Soykırımını tanımalı; Erdoğan’ın sözleri resmi özür olmaktan uzak

NEWS.am ABD Kongresi Temsilciler Meclisi üyesi Elliot Engel «The Riverdale Press»e yolladığı mektuptan kimi pasajları çevirerek sunuyor. “Türkiye en azından Ermenilerden özür dilemeli ve atalarının suçlarını kabul etmelidir. Türkiye başbakanı Recep T. Edoğan uzun beklenmiş bir adımı attı, ancak sözleri resmi özür değildir. Türkiye bunu kendi için de yapmaya yükümlüdür, zira Türk toplumu gerçekliği tanıyarak daha güçlü olur. Ermeni halkına derin taziylerimi ifade etmek isterim. Ve ben alışılageldiği üzere Holokost için söylendiği gibi «Artık asla» derim.».



NEWS.am ABD Kongresi Temsilciler Meclisi üyesi Elliot Engel «The Riverdale Press»e yolladığı mektuptan kimi pasajları çevirerek sunuyor.

«Kongrenin iki kanadından oluşan heyetle kısa bir sure önce Ermenistan’dan döndüm; orada Ermeni Soykırımının 99. Yılına yönelik etkinliklere katılma olanağım oldu. Bu, 1915’te başlayıp 1.5 milyon masum Ermennin katliamıyla sonuçlanan  tarihin en kanlı asrının korkunç başlangıcıydı.

Bu katliamlar Ermeni halkı için korkunç bir trajediydi, bu eski gibi eski yaraları taşımaktaydı; Ermenilere yönelik barbarlıklar soykırımlar ve etnik temizlik asrını açtı. Hitler bir kez kinayeyle «En nihayetinde, bugün Ermeni Soykırımını kim konuşuyor?» demişti. Ve bizler Ermenilere yönelik kayıtsızlık ve 6 milyon Yahudinin katliamı arasında bağ görüyoruz. Bu aynı düşünce biçimi geçtiğimiz yüzyılda  birçok suçlu lider üzerinde etkili oldu, bunlar cezasız kalacaklarına, öldürebilecekleri ve  halklarına gaddarca muamele edebileceklerine emindiler. Tarih ve insanlık karşısında, onlar ve bizim adımıza Ermeni Soykırımını hatırlamalıyız.

Türkiye en azından Ermenilerden özür dilemeli ve atalarının suçlarını kabul etmelidir. Türkiye başbakanı Recep T. Edoğan uzun beklenmiş bir adımı attı, ancak sözleri resmi özür değildir. Türkiye bunu kendi için de yapmaya yükümlüdür, zira Türk toplumu gerçekliği tanıyarak daha güçlü olur. Ermeni halkına derin taziylerimi ifade etmek isterim. Ve ben alışılageldiği üzere Holokost için söylendiği gibi «Artık asla» derim.».


News from Armenia – NEWS.am


http://news.am/tur/news/207201.html

Yorumlar kapatıldı.