İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni ve Azeri diasporaları buluşuyor

Başbakan Erdoğan’ın Ermenilere 1915 olayları ile ilgili taziye mesajından sonra ilişkilerin düzelmesi için dikkat çektiği Dağlık Karabağ konusunda sürpriz bir gelişme yaşandı.Minsk Grubu’nun Eşbaşkanı Amerikalı James Warlick, Dağlık Karabağ sorununun çözümü için ABD’de Ermeni diyasporasının en yoğun olduğu Los Angeles’taki Ermeni dernekleri çatı kuruluşu ile Houstan’daki Azeri diyasporası temsilcilerinin Mayıs ayında iki tarafın ABD’de uygun bulacağı bir yerde buluşacaklarını duyurdu.

***
Azeri ve Ermeni diasporalarının Mayıs ayı içerisinde ABD’de bir araya gelecekleri bildirildi
Başbakan Erdoğan’ın Ermenilere 1915 olayları ile ilgili taziye mesajından sonra ilişkilerin düzelmesi için dikkat çektiği Dağlık Karabağ konusunda sürpriz bir gelişme yaşandı.
Başbakan Erdoğan’ın Ermenilere 1915 olayları ile ilgili taziye mesajından sonra ilişkilerin düzelmesi için dikkat çektiği Dağlık Karabağ konusunda sürpriz bir gelişme yaşandı.
Minsk Grubu’nun Eşbaşkanı Amerikalı James Warlick, Dağlık Karabağ sorununun çözümü için ABD’de Ermeni diyasporasının en yoğun olduğu Los Angeles’taki Ermeni dernekleri çatı kuruluşu ile Houstan’daki Azeri diyasporası temsilcilerinin Mayıs ayında iki tarafın ABD’de uygun bulacağı bir yerde buluşacaklarını duyurdu.
Ermenistan Devleti’nin resmi yayın organı konumundaki “Panarmenian” sitesinde yer alan bilgilere göre, ABD’de iki ülke diyasporalarının buluşmasında alınacak kararların Dağlık Karabağ meselesinin çözümüne ivme kazandıracağını ifade eden Warlick, Minsk Grubu’nun da önümüzdeki günlerde Varşova’da bir araya geleceğini bildirdi.
Dağlık Karabağ meselesine kalıcı bir çözüm bulunması için Minsk Grubu’nun kendi içinde daha aktif olması yönünde kararlar aldığını belirten Warlick, bu yılın ortalarında Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’ın da buluşmasının planlandığını söyledi.

http://www.haberturk.com/dunya/haber/944166-ermeni-ve-azeri-diasporalari-bulusuyor

Yorumlar kapatıldı.