İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Ermeniler, 1 milyon Türk’ü katletti…’

Necdet Sivaslı
Ermeni Tarihçi-Yazar Levon Panos Dabağyan, yazdığı yazılarında,verdiği uluslararası konferanslarda,hem Ermenilerin,hem de Batı çevrelerini “Ermeni soykırımı” iddialarını şiddetle reddediyor. Bu nedenle ünlü Ermeni tarihçi-yazar adı geçen çevrelerce hedef tahtasına oturtulmuş. Buna rağmen Dabağyan “Türkiye tarihinde Ermenilere karşı bir soykırım kesinlikle olmadı” diyor. “Aksine Ermeniler Anadolu’da 1 milyon Türk’ü katletti” açıklamasını yapıyor. Bunu da tarihi belgeler ışığı altında açıklamaktan çekinmiyor. (Çukurlar çukuru bulur. HYETERT)

 Diaspora Gazeteciler Birliği Başkanı Fuat Hüseyinzade ile Diaspora Gazeteciler Birliği’nin Kıbrıs Temsilcisi Rashad Badirli birlikte hazırladıkları bir yazıyı bize de gönderdiler. Bu yazıda sözde Ermeni soykırımının yalan olduğu ortaya konuluyor. Ermeni Tarihçi-Yazar Dabağyan’ın konu ile ilgili açıklamalarına yer veriliyor. Böylesine güzel bir derlemeyi yaptıkları için Hüseyinzade’ye ve Badirli’ye teşekkür ediyoruz.
                                              
  “ERMENİ SOYKIRIMI YALANDIR”
   Yazının çok önemli bölümünden bir alıntı:
“Ermeniler Türklere karşı hep acımasız ve amansız olmuşlardır.
1915-1919 yılları arasında, Birinci Dünya Savaşı döneminde Rus ordusu ile ittifaka giren Taşnak, Hnçak ve Ramgavar Ermeni birlikleri Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesinde; Alaca, Cinis, Ilıca, Erzurum, Tımar, Horasan, Kars, Van, Iğdır’da ve Azerbaycan’ın çeşitli bölgelerinde tam bir Türk Soykırımı gerçekleştirdiler. Bu zaman Ermeniler bir milyon türkü katleden ettiler. Mühraibə ile hiç ilgileri olmayan, masum bir milyon Türk , Ermeni eşkıyaları tarafından sadece Türk ve Müslüman oldukları için katledilen bırakıldı . Doğu Anadolu bölgesinde Taşnak ve Hnçak birliklerinin katlettiği bir Müslüman – Türk’e ait 185 toplu mezar var .”
 Şu anda Ermeniler sözde ” Ermeni soykırımı ” nın yalan olduğunu itiraf ediyorlar. Türkiye Ermenilerinin tanınmış simalarından olan tarihçi – yazar Levon Panos Dabağyan da vurgular. Belirtelim ki, Dabağyan Ermeni lobisinin ve Batı çevrelerinin ” soykırım ” kampanyasına açık şekilde karşı çıkan az sayıda Ermeni aydınlarından biri, belki de birincisidir. Kendisi de Dabağyan ” Ermeni soykırımı ” iddialarının asılsız olduğunu, sadece, deklarativ şekilde değil, tarihi araştırmalar sonucunda nazara vermektedir. O, Osmanlı Ermenilerinin tarihini uzun zamandan beri inceler, 2003 yılında onun ” Türkiye Ermenilerinin tarihi ” adlı büyük kitabı yayımlandı. Türkiye’de tarih boyunca Ermenilere karşı herhangi soykırımı hareketi olmadığını vurgulayan Dabağyan bu hususta seslenen tüm bildirilerin tarihi gerçeğe değil, siyasi çıkarlara durduğunu söyledi : ” Birinci Dünya Savaşı döneminde Türkiye’de yaşamış Ermenilere karşı sınır dışı gerçekleştirildi ve bunu herkes kabul ediyor, ama Türkiye tarihinde Ermenilere karşı soykırımı diye bir şey kesinlikle olmadı. “
     Sadece Dabağyan değil, Ermeni Tarihçi A.Layanansa da sözde Ermeni soykırımına şiddetle karşı çıkıyor. Layanansa da açıklamalarında bu işin tarihçilere bırakılması gerektiğini, siyasilerin bu işin dışında kalmasını savunuyor. Ermeni çetelerinin vahşiliklerini de şu sözleri ile açıklıyor:
“Taşnak temsilcileri çevrelerine çok gönüllü çeteler toplayarak savaşa giden Türk topraklarında kadın, çocuk, ihtiyar ve sakat acımasızca doğrayıp tökürdülər . Taşnak birliklerinin tuttukları Türk köyleri canlı insanlardan temizlenip, sakat kurbanları ile birlikte harabeye dönüşmüştür ” . ( ” Devrim Doğu ” dergisi , № 2-3, 1936. Moskova ) .”
                                     “ERMENİLER HEP AYNI”
 Fuat Hüseyinzade ve Rashad Badirli’nin hazırladığı yazının sonunda da şu açıklamalara yer veriliyor:
   “2009 yılında Türkiye’de Ermenilerin Türklere karşı soykırım işlediğini itiraf eden rapor kitap şeklinde yayınlandı. İstanbul Üniversitesi Tarih Fakültesi hocası Mehmet Perinçek’in Rusya Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay arşivinden elde ettiği raporu kitap olarak yayın ettirip.
Raporu Türkçe’ye çeviren M.Perincək açıklamada, General Bolxovotinov Genelkurmay gönderdiği raporda Anadolu’da Ermenilerin Osmanlı devletine karşı isyan ettiklerini ve Türk halkı öldürüldü yaptıklarını belgelerle ortaya koyup : ” Bu belge Türkiye’nin iftiralara karşı mücadelesinde ne kadar haklı olduğunu ortaya koymaktadır. Biz ilk defa bu kitapta çok sayıda tarihi Fotoğrafları kullanmak ettik. O fotoğraflarda Ermeni korsanların Türklere karşı soykırım yapması ifade edildi ” .
   “Gerçekler bir kez daha göstermektedir ki, Ermeni pisixologiyası bugün de değişmedi. Bunu tek biz demiyoruz. Öyle Ermeniler kendileri de itiraf ediyor. 2010 yılının Ocak ayında gönüllü olarak Azerbaycan’a geçen ve şu Bakü çevresindeki askeri şəhərciklərin birinde tutulan Ermeni Yegişe Gevorkyan diyor ki, Ermeni terörü bugün de devlet politikasının temelini oluşturur. İşte, Ermeni psikolojisinin belirgin yüzü. Yıllar öterse de insanlığın düşünce ve yaklaşımı değişse de Ermeni düşüncelerinde neredeyse hiçbir şey değişmedi .”
http://www.avrupagazete.com/necdet-sivasli/55680-ermeniler-1-milyon-turk-u-katletti.html

Yorumlar kapatıldı.