İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tebrik ve tereddüt

Cüneyt Özdemir
Başbakan Erdoğan’ın taziye metni cesurca ve incelikle yazılmış bir ilk adım olarak koskocaman bir ‘BRAVO’yu hak ediyor. Başbakan Erdoğan’ın 24 Nisan’da yaşanan ‘malum olaylar’ için yayımladığı taziye neresinden bakarsanız bakın ezberleri bozan, önemli bir adım oldu. Beklemiyordum. Şaşırdım.

Hatta birkaç gün önce Agos gazetesinden 24 Nisan ile ilgili bir yazı istediklerinde ‘yeni bir şey olmayacağına’ dair, umutsuz bir yazı yazıp göndermiştim. Basının bir kısmı bunun önemini görkemli manşetlerle çizmekten çekinmiyor. Gelin görün ki böyle bir adımı yıllardır bekleyen, isteyen kesimlerde hatta bizzat bazı Ermenilerde bile bir çekince var. Şöyle içten Başbakan’ı kutlayamıyorlar. “Helal olsun” diyemiyorlar.

Peki nedir bu çekince?
Bu adımın sadece bir ilk olarak kalması. Devamının gelmemesi. Başbakan’ın anti-demokratik söylemleri ile çelişmesi. Ak Parti’nin son zamanlardaki en büyük dilemması da sanırım buradan kaynaklanıyor. Bir yanda baskıcı bir rejim, kutuplaştırıcı bir dil ile adım adım kurulurken diğer yanda barış süreci gibi yılların kanlı bir içsavaşı sonlandırılıyor. Bir yanda Gezi olaylarında hayatını kaybeden çocuklara meydanlarda yuh çektirilirken diğer yanda yüzyıllık bir tabu için dostça el uzatılıyor.
Böyle olunca memlekette şöyle gönül rahatlığı ve konforuyla taraf bile olamıyorsunuz!
Basının bir kesimi Ak Parti’yi tamamen ‘duygusal’ nedenlerden tüm yaptıkları ile destekliyor, diğer kesimi ise tüm yaptıklarına öfkeyle toptan karşı çıkıyor.
Olan, arada kalıp gazetecilik vicdanıyla doğruya doğru, yanlışa yanlış demekte direnen bizlere oluyor!
Olsun.
Başbakan Erdoğan’ın yayımladığı bu taziye metni cesurca ve incelikle yazılmış bir ilk adım olarak koskocaman bir ‘BRAVO’yu hak ediyor.
Helal olsun.
http://www.radikal.com.tr/yazarlar/cuneyt_ozdemir/tebrik_ve_tereddut-1188548

Yorumlar kapatıldı.