İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Perinçek’den Başbakan’a 1915 Tepkisi

Perinçek, “Bu açıklamayı yapan Türkiye Başbakanı olsaydı, ‘diz çöktü’ derdim. Bu açıklamayı ancak emperyalizmin sözcüsü yapabilir. Türkiye’nin toprak bütünlüğünün hedef alındığı bir ortamda Tayyip Erdoğan ne vatanı savunuyor, ne bağımsızlığı ne de egemenliği” diyerek açıklamaya tepki gösterdi. Açıklamayı Başbakan Erdoğan’ın yapmadığını ileri süren Perinçek, “Açıklamada hemen görülüyor, İngilizce’den çevrilmiş. Hiçbir Türk ‘acılar hiyerarşisi’ demez. Türkçe’de acıların ağırlığı, hafifliği vardır. Ama hiyerarşisi yoktur… Türkiye’nin toprak bütünlüğünün hedef alındığı bir ortamda Tayyip Erdoğan ne vatanı savunuyor, ne bağımsızlığı ne de egemenliği. Öte yandan Kandilli Ermeni Kilisesi Vakıf Başkanı Sayın Dikran Kevorkyan kardeşimiz ise Türkiye Başbakanı’nın söylemesi gerekenleri dile getiriyor, emperyalistlere cephesini dönüyor ve ‘Bizi bölemezsiniz’ diyor. (Aferin (!) Dikran Kevorkyan’a, o da Perinçek’in partisinden aday olsun, yakışır doğrusu. HYETERT)

***
Perinçek, Erdoğan’a, “Bu açıklamayı yapan Türkiye Başbakanı olsaydı, ‘diz çöktü’ derdim. Bu açıklamayı ancak emperyalizmin sözcüsü yapabilir.” dedi.
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1915 olaylarına ilişkin mesajıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
“BU AÇIKLAMAYI EMPERYALİZMİN SÖZCÜSÜ YAPABİLİR”
Perinçek, “Bu açıklamayı yapan Türkiye Başbakanı olsaydı, ‘diz çöktü’ derdim. Bu açıklamayı ancak emperyalizmin sözcüsü yapabilir. Türkiye’nin toprak bütünlüğünün hedef alındığı bir ortamda Tayyip Erdoğan ne vatanı savunuyor, ne bağımsızlığı ne de egemenliği” diyerek açıklamaya tepki gösterdi. Açıklamayı Başbakan Erdoğan’ın yapmadığını ileri süren Perinçek, “Açıklamada hemen görülüyor, İngilizce’den çevrilmiş. Hiçbir Türk ‘acılar hiyerarşisi’ demez. Türkçe’de acıların ağırlığı, hafifliği vardır. Ama hiyerarşisi yoktur. Açıklamanın yazımı da bir Başbakan açıklaması yapılmadığını gösteriyor. Birinci Dünya Savaşı kavramı önce yazıyla iki satır sonra Romen rakamıyla I diye yazılıyor. Başbakan koltuğunda oturan şahıs, ilkokul düzeyindeki imla bilgisinden dahi yoksundur. Emperyalizmin sözcüsü Başbakan koltuğunda oturamaz. Tayyip Erdoğan’dan kurtulmak vatan bütünlüğü ve Cumhuriyetimiz için yakıcı sorundur” dedi.
“ERDOĞAN TÜRKİYE’Yİ BÖLEN SENARYONUN BAŞKANIDIR”
Başbakan Erdoğan’ın yaptığı açıklamada Türkiye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğini gözetmediğini söyleyen Perinçek, “Bu açıklamayı yapan Türkiye Başbakanı olsaydı, ‘diz çöktü’ derdim. Bu açıklamayı ancak emperyalizmin sözcüsü yapabilir. Türkiye’nin toprak bütünlüğünün hedef alındığı bir ortamda Tayyip Erdoğan ne vatanı savunuyor, ne bağımsızlığı ne de egemenliği. Öte yandan Kandilli Ermeni Kilisesi Vakıf Başkanı Sayın Dikran Kevorkyan kardeşimiz ise Türkiye Başbakanı’nın söylemesi gerekenleri dile getiriyor, emperyalistlere cephesini dönüyor ve ‘Bizi bölemezsiniz’ diyor. BOP Eşbaşkanı Tayyip Bey ise Türkiye’yi bölen senaryonun aktörüdür. Hele son Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararından sonra bu açıklama bir ihanet belgesidir. AİHM, ‘Ermeni soykırımı yoktur’ diyor, Tayyip Erdoğan ise vatan savunmasının gereği olan tehciri aynı emperyalistler gibi mahkum ediyor. Bu tavrıyla Tayyip Erdoğan 1920 yılının Ermenistan Başbakanı Ovannes Kaçaznuni’nin vicdanlı ve hakikat sever tutumunu bile paylaşamıyor. Kaçaznuni tehcir için ‘Bir zorunluluktu, Türkler vatanları için gereğini yaptılar’ diyordu.
“ERDOĞAN’IN VATANİ GÖREVİ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI”
Anzaklar’dan 100 yıl Sonra Bu Kez Tayyip Erdoğan ABD Tarafından Türkiye’nin Üzerine Sürülmektedir. Unutmayalım 24 Nisan İngiliz-Fransız emperyalistlerinin Çanakkale’deki kara harekatının başladığı gündü. Vatan ve bağımsızlık diye bir sorunu olmayan Tayyip Erdoğan bu kara harekatında ateşe sürülen Anzaklar’ın konumuna düşmüştür. Anzaklar’dan 100 yıl sonra Tayyip Erdoğan da bu kez ABD tarafından Türkiye’mizin üzerine sürülmektedir. Bu ihanet açıklamasından sonra Tayyip Erdoğan iktidarını yıkmanın bir vatan görevi olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır” ifadelerine yer verdi.

http://m.haberler.com/perincek-bu-aciklamayi-ancak-emperyalizmin-sozcusu-5943513-haberi/

Yorumlar kapatıldı.