İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Mahallesi Sakinleri, Başbakanın Taziye Mesajından Memnun

Hatay’ın Samandağ İlçesi’ndeki Türkiye’nin ilk ve tek Ermeni mahallesi olan Vakıflı Mahallesi’nde yaşayan Ermeniler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1915 olaylarıyla ilgili yayınladığı taziye mesajından dolayı memnun olduklarını dile getirdi… İnşallah bir an önce 100’üncü yılından önce iki devlet arasında bu işi bitirirler biz de rahatlarız, başkanlarına da söylenecek söz kalmaz. Dışarıdaki diasporaya laf kalmaz, dedi. (Muhtar diasporaya kızgın anlaşılan, ne diyelim? HYETERT)

***
Hatay’ın Samandağ İlçesi’ndeki Türkiye’nin ilk ve tek Ermeni mahallesi olan Vakıflı Mahallesi’nde yaşayan Ermeniler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1915 olaylarıyla ilgili yayınladığı taziye mesajından dolayı memnun olduklarını dile getirdi.
Hatay’ın Samandağ İlçesi’ndeki Türkiye’nin ilk ve tek Ermeni mahallesi olan Vakıflı Mahallesi’nde yaşayan Ermeniler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1915 olaylarıyla ilgili yayınladığı taziye mesajından dolayı memnun olduklarını dile getirdi. Mahalle Muhtarı Berç Kartun, Biz Başbakanımızdan çok memnunuz. 1915 olayları ile ilgili taziye mesajı bizim için iyi oldu. Memnun olduk dedi.
Suriye’nin Lazkiye kentine bağlı Keseb ilçesindeki muhalifler ve rejim güçleri arasında yaşanan çatışmalardan kaçarak, yaklaşık 10 gün önce Yayladağı Sınır Kapısı üzerinden Türkiye’ye giren ve Samandağ İlçesi’nin Vakıflı Mahallesi’ndeki soydaşlarının yanına yerleştirilen Ermenilerden 82 yaşındaki Luder Tırtıryan, kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.
AYİNLE SON YOLCUĞUNA UĞURLANDI
Luder Tırtıryan için Vakıflı Mahallesi’ndeki Ermeni Kilisesi’nde cenaze töreni yapıldı. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, daire amirleri ve Vakıflı Mahallesi sakinlerinin katıldığı törende düzenlenen ayini, Hatay Bölgesi Ermeni Kiliseleri Sorumlusu Peder Avedis Tabasyan yönetti.
Tırtıryan’ın ailesinin katılamadığı cenaze törenine Lazkiye’de bulunan oğlu Hovig Tırtıryan çelenk gönderirken, törenin ardından omuzlara alınarak taşınan Luder Tırtıryan’ın cenazesi Ermeni Mezarlığı’nda toprağa verildi.
’10 YILDIR İLKLERİ YAPTILAR’
Cenaze töreninden sonra gazetecilerin, Başbakan Erdoğan’ın 1915 olayları ile ilgili taziye mesajı yayınlamasını değerlendiren Muhtar Berç Kartun, Erdoğan’ın açıklamalarının umut verici olduğunu ifade etti. Kartun, şunları söyledi
Biz, Başbakanımızdan çok memnunuz. Yapılmayanı yaptı. Ona da yakışıyordur. Son 10 yıldır yapılmayacak olan ilkleri yaptılar. Daha önce Cumhurbaşkanının Ermenistan’a gitmesi, o jesti yapması; Cumhurbaşkanı o jestle kendi büyüklüğünü gösterdi, devletin büyüklüğünü gösterdi. Vakıflar yasasında da öyle bir jest yaptılar ama iptal edildi, sonra kısmi bir açıklama ile yapıldı. 1915 olayları ile ilgili taziye mesajı bizim için iyi oldu. Memnun olduk. Ermeni Cemaati olarak, bu konuşmaların yapılması, tarihçilerin bir an önce bu meseleyi bitirilebilmesi için elinden geleni yapması bizi sevindirdi.
‘BU MESELELERDEN BIKTIM’
Sorunun iki devlet arasında görüşülüp çözüme kavuşturulması gerektiğine vurgu yapan Kartun, değerlendirmelerinin devamında şunları kaydetti
İnşallah bir an önce 100’üncü yılından önce iki devlet arasında bu işi bitirirler biz de rahatlarız, başkanlarına da söylenecek söz kalmaz. Dışarıdaki diasporaya laf kalmaz. İki devlet kendi aralarında bitirirlerse biz de rahatlarız. Ben 52 yaşındayım. Bıktım artık devamlı bu meselelerden. Hiç olmazsa bizden sonra gelen kuşaklar rahatlasın diyoruz. Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah daha kısa sürede bir çözüme bağlanması için daha çabuk bir şeyler yaparlarsa herkes rahatlayacak. Onun için ben memnunum diyebilirim, kendi adıma ve köyümün adına.

http://www.sondakika.com/haber/haber-ermeni-mahallesi-sakinleri-basbakanin-taziye-5947030/

Yorumlar kapatıldı.