İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni diaspora temsilcileri BDP’yi ziyaret etti

BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül söz aldı. Avrupa’dan gelen delegasyon üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan İl Eş Başkanı Emrullah Bingül, Soykırımın dünyanın birçok noktasında anıldığını 24 Nisan’dan hemen önce, bu ziyaretin kendileri için büyük önem taşındığını vurguladı. “Ermeni soykırımın ilgili kesimlerce resmen kabulü, yaşanmış olan birçok soykırımın sis perdesini kaldırmış olacak“ diyen Bingül, BDP olarak Türkiye ve Ortadoğu’da yaşanmış olan bu tür sorunları yakinen yaşayarak bilen bir yapı olduklarını hatırlatarak Türkiye’de yapılan tüm etkinlikleri desteklediklerini belirti. 


24 Nisan Ermeni Soykırımı’nı Anma Platformu’nun etkinliklerine katılmak amacıyla İstanbul‘a gelen Ermeni diasporasından bir heyet BDP İstanbul İl Örgütü’nü ziyaret etti.
24 Nisan Ermeni Soykırımı Anma Platformu’nun soykırımın 99’uncu yılında düzenlenecek anma etkinliklerine katılmak üzere yurtdışından gelen Ermeni Hayırseverler Örgütü (AGBU) ve Avrupa Irkçılık Karşıtı Hareketi (EGAM) temsilcileri BDP İstanbul İl Örgütü’nü ziyaret etti.
Heyeti, BDP İl Örgütü Eş Başkanı Emrullah Bingül ve İl Örgütü yöneticileri karşıladı. Ziyarette konuşan Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De Girişimi temsilcisi Levent Şensever, BDP’yi Kürt hareketinin hem kendi özgürlük mücadelesini hakkında bilgi almak hem de ve Ermeni soykırımı ile ilgili ne düşündüklerini öğrenmek amacıyla ziyaret ettiklerini aktardı.
SOYKIRIMIN KABÜLÜ, BİR ÇOK SOYKIRIMIN ARKASINDAKİ SİS PERDESİNİ KALDIRACAK
Levent Şensever’den sonra BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül söz aldı. Avrupa’dan gelen delegasyon üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan İl Eş Başkanı Emrullah Bingül, Soykırımın dünyanın birçok noktasında anıldığını 24 Nisan’dan hemen önce, bu ziyaretin kendileri için büyük önem taşındığını vurguladı. “Ermeni soykırımın ilgili kesimlerce resmen kabulü, yaşanmış olan birçok soykırımın sis perdesini kaldırmış olacak“ diyen Bingül, BDP olarak Türkiye ve Ortadoğu’da yaşanmış olan bu tür sorunları yakinen yaşayarak bilen bir yapı olduklarını hatırlatarak Türkiye’de yapılan tüm etkinlikleri desteklediklerini belirti. Sonraki süreçlerde de yapılacak bütün etkinliklerde kendilerini destekleyeceklerini aktaran Bingül, “Eğer Türkiye ortak yaşamın gerçekleşmesi istiyorsa öncelikle kendi tarihiyle yüzleşmesi gerek. Eğer Türkiye kendi tarihiyle yüzleşip bunun üzerinden bir değerlendirme yapacak noktada varamaz ise halklar bahçesi denilen Anadolu ve Mezopotamya’da önümüzdeki süreçlerde de birbirimizi anlayamayacak noktalarda olacağız. O nedenle Türkiye Cumhuriyeti devletine buradan çağrımız soykırım gerçeğini kabul etmesidir” diye konuştu.
SİZİNLE ORTAK BİR YOLCULUK YAPMAYI UMUT EDİYORUZ
Bingül’ün ardından söz alan EGAM Temsilcisi Benjamin Abtan ise Bingül’e dönerek “Umarım sizi bir gün Başbakan olarak görürüz ve şu an yaptığınız açıklamaların çok net açıklamalar bekliyoruz” dedi. Bugün Başbakan Erdoğan’ın Ermeni soykırımı ile ilgili yaptığı açıklamanın bu konuda süregelen politikaların benzeri gibi olduğuna dikkat çeken Abtan, Bingül’e, “Bugün yaptığınız konuşma söylediğiniz benim iki hafta önce Ruanda’da da Tutsilere karşı gerçekleştirilmiş olan soykırım hakkında açıklamamı hatırlattı. Ruanda’nın başkanın konuya ilişkin yaptığı konuşmada her ne kadar ülkeler güçlü görünse de gerçekleri değiştirme gücü olmadığını ifade etmişti. Başta söyledikleri basit gibi gözükse de Türkiye’de bizim yaşadığımız gerçekler bunun hiç de o kadar basit olmadığını gösteriyor” diye konuştu.
AGBU Temsilcisi Nicolas Tevitian ise Kürt halkının mücadelesini desteklediklerini vurgulayarak, “Her zaman ortak bir yolculuk yapmayı umut ediyorum” dedi.

http://www.yuksekovahaber.com/haber/ermeni-diaspora-temsilcileri-bdpyi-ziyaret-etti-128475.htm

Yorumlar kapatıldı.