İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Davutoğlu: Biz Hedefimize Ulaştık!

“Son 24 saatte dünyanın değişik yerlerinden gelen ve kimi telefon açılarak bizzat ifade edilen sözlere baktığımızda aslında hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum” diyen Davutoğlu, yurt içi ve yurt dışından olumlu tepkilerin geldiğini ifade etti… “İki taraftan biri el uzatmışsa, o zihin ve gönül orada durur. Biz diyelim ki beklediğimiz tepkiyi alamadık… O zaman ‘taziyemizi geri alıyoruz’ diyecek değiliz. Çünkü adil ve insani bir duruş diyerek taziyeyi onun içine koymuşuz. Ama bir de önemli olan üçüncü tarafların algıları var. Yani şu ana kadar öyle bir yanlış algı oluşmuştu ki, bu algıyı kökten sarsacak bir adım attık. Biz bütün diasporadan ezber bozacak bir hamle beklemiyoruz, dedi.”

***
Başbakan Erdoğan’ın 1915 olaylarının yıl dönümü vesilesiyle yayımladığı taziye mesajını değerlendiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ‘Biz hedefimize ulaştık!’ yorumunda bulundu!
NTV canlı yayınına katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
1915 olaylarıyla ilgili Başbakanlık’tan yayımlanan taziye mesajıyla ilgili “Son 24 saatte dünyanın değişik yerlerinden gelen ve kimi telefon açılarak bizzat ifade edilen sözlere baktığımızda aslında hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum” diyen Davutoğlu, yurt içi ve yurt dışından olumlu tepkilerin geldiğini ifade etti.
Atılan adımı devrimci bir adım olarak adlandıran Davutoğlu, Ermenistan’dan da aynı devrimci adımı beklediklerini söyleyen Davutoğlu, söz konusu adımın atılması durumunda iki ülke ilişkilerine dair ümidini şu sözlerle anlattı:
“Böylece yeni bir mahalle kurarız, birlikte oturup her şeyi konuşuruz. Bu şekilde geleceği birlikte inşa edeceğiz diye ümit ediyorum”
Başbakan Erdoğan imzasıyla yayımlanan taziye metni üzerinde çok çalışıldığının altını çizen Davutoğlu, geleceğe dair atıfta bulunulduğunu ve sadece akla değil gönüle de hitap edilmeye çalışıldığını vurguladı.
Metnin her bireye, herkese hitap etmesini istediklerini, bunun için de son zamanlarda Ermeni diasporasından çok önemli şahsiyetlerle görüştüğünü, onları anlamaya çalıştığını ifade eden Davutoğlu, gelen tepkilerden insanların aklına ve ruhuna hitap eden bir dil kullandıklarını anladıklarını belirtti. 
Bunun Sürpriz Olduğunu Biliyorum!
Davutoğlu, bunun sürpriz olduğunu ve böylesi bir açıklamyı kimsenin beklemediğini belirterek taziye metninin ilk işaretlerinin 2005 yılında alınan kararlarda, Başbakan’ın açıklamalarında görülebileceğine vurguda bulundu.
“Biz milli meselelerimizi, evrensel bir dille savunabiliriz. Adil hafızayla yeni bir tarih yönetimini ifade ettik.” diyen Davutoğlu Karabağ sorunuyla ilgili de şu ifadelerde bulundu:
“Bu deklarasyonla biz Türkiye-Azerbaycan konusuna girmiyoruz. Karabağ meselesi çetrefilli bir yol ama adım adım buradaki barış da sağlanabilir.”
Ezber Bozacak Bir Hamle Beklemiyoruz!
Davutoğlu, Ermenistan’ın taziye mesajıyla uzatılan ele kle karşılık vermemesi durumunda Türkiye’nin duruşunu şu sözlerle dile getirdi:
“İki taraftan biri el uzatmışsa, o zihin ve gönül orada durur. Biz diyelim ki beklediğimiz tepkiyi alamadık… O zaman ‘taziyemizi geri alıyoruz’ diyecek değiliz. Çünkü adil ve insani bir duruş diyerek taziyeyi onun içine koymuşuz.
Ama bir de önemli olan üçüncü tarafların algıları var. Yani şu ana kadar öyle bir yanlış algı oluşmuştu ki, bu algıyı kökten sarsacak bir adım attık. Biz bütün diasporadan ezber bozacak bir hamle beklemiyoruz.”
Stargundem.com
http://www.stargundem.com/gundem/1397904-davutoglu-biz-hedefimize-ulastik.html

Yorumlar kapatıldı.